Trombinmetsästystä, Kuuminainen, Pori, 4.8.2014
Weblokit
Vuoden ensimmäinen selkeästi merellä liikkuva pieni, mutta pippurinen, ukkoskuuro tupsahti ukkotutkaan iltapäivällä. Seurasin hetken sen liikkeitä ja suunta näytti otolliselta. Kamat kasaan ja sopivaan paikkaan Kuuminaistenniemelle. Heti rantaan päästyäni, näkyi lounaisella taivaalla salamointia ja kuurosolu oli hyvin näkyvissä. Suunta näytti edelleenkin erinomaiselta ja kuuro lähestyi ehkä Selkämeren parasta trombikolmiota Säpin etelä- ja lounaspuolella. Sadetta oli selvästi havaittavissa kauempana lounaassa. Salamointi ja jyrähtely edelleen kohtalaista, 2-4 kertaa minuutissa.

Solu tuntui jämähtäneen paikalleen. Niin siinä sitten kävi, että reilun tunnin aikana se ei enää pahemmin liikkunut, vaan hiipui hiljalleen paikalleen. Pari trombinalkua oli hyvällä mielikuvituksella nähtävissä, mutta ei sen kummempaa. Muutama hyvin heikko tihku ylettyi Kuuminaisiin asti ja pari pientä syöksyvirtauksen poikasta oli aistittavissa. Ei vielä tällä kertaa, ehkä sitten joskus...


Ukkoskuuro merellä

Parhaan näköinen ukkossolu oli sen ollessa Lännennaulojen suunnassa Luvian ulkosaaristossa.


Ukkoskuuro merellä

Lähemmässä kuvassa ei sen kummempaa erotu


Ukkoskuuro merellä

Solu muutti hieman muotoaan ja etelän suunnassa muodostui muutamia näyttäviä reunoja.


Ukkoskuuro merellä - trombin alku

Jälkimmäisestä pilvenreunasta voi aavistaa heikon trombin muodostumista, mutta konvektio ei tainnut olla riittävän voimakas.


Ukkoskuuro merellä - trombin alku

Toinen heikko kärki muodostui Säpin koillispuolelle, mutta siitäkään ei mitään enempää kehittynyt.Kommentoi
4.8.2014 Kuuminainen, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind