Avointa pustaa ja lintuja, Hortobágy, Unkari, elokuu 2014
Weblokit
Muutaman päivän lintu- ja kulttuuriretkellä Unkarin pustalla ja sen reunoilla. Kiersimme pääasiassa parin kansallispuiston alueella, joista pääkohteena Hortobágyn kansallispuisto maan itäosissa, reilu sata kilometriä Budapestista itään. Aivan uskomattoman hieno paikka, laajoine heinikkoaroineen ja kalankasvatusaltaineen. Reuna-alueilla maanviljelystä; isoja paprika-, tomaatti-, maissi- ja auringonkukkaviljelmiä. Lintuja runsaasti, helposti nähtävissä ja mielenkiintoista lajistoa. Jotakin mainitakseni; merihanhi yli 10000, valkoposkitiira 400 ja punajalkahaukka 350. Alueella retkeily on helppoa ja kelien suosiessa oikein mukavaa. Päivien aikana törmäsimme yhteen paikalliseen lintuharrastajaan Halastón altailla. Tänne voisi tulla toisenkin kerran..


Pustaa

Avointa pustaa, jota Hortobágyn kansallispuistossa riittää.


Punajalkahaukka, nuori

Punajalkahaukka näytti olevan alueen runsaslukuisin petolintu. Parhaalta paikalta näkyi samoilta jalansijoilta n120 eri yksilöä. Kuvassa nuori lintu.


Halasto

Halastón kalankasvatusaltaat on jossakin vaiheessa kaivettu alueen keskiosiin. Altaita on kymmeniä yli 4km matkalla ja lintuja sen mukaisesti.


Valkoposkitiira

Valkoposkitiira näytti olevan tähän aikaan vuodesta altaiden runsaslukuisin tiira. Lähes kaikki havaitut linnut nuoria, vain muutama vaihtopukuinen vanha lintu nähtiin.


kääpiömerimetsot

Kääpiömerimetso on nimensä mukainen, ei paljoa heinäsorsan koosta eroa. Molemmat linnut lienevät nuoria?


Auringonkukkia

Auringonkukkien kukinta alkoi olla ohi. Auringonkukkapeltoja riitti alueella silmänkantamattomiin.


Bensan hinta

Bensan hinta ei onneksi ollut euroina, kerroin 0,003.


Auringonlasku pustalla

Aurinko laskee Unkarissa 19 aikoihin illalla.


Kommentoi
elokuu 2014 Hortobágy, Hungary
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind