Viikon saarikierroksella, Siipyy, Kristiinankaupunki, 3.9.2014
Weblokit
Kiilissä aamulla pientä teknistä ongelmaa, kun Yamahan akku oli päässyt tyhjäksi. Pienen taistelun jälkeen kone kävi taas ja hieman auringonnousun jälkeen Domarin rantaan. Aamusta pientä sumua, jonkin verran etelätuulta ja heikkoja tihkukuuroja, oiva pudotuskeli. Saari kierrettiin kokonaan tänä syksynä ensimmäistä kertaa. Tarkemmin ja useamman kerran tuli katsottua laguunin ja pohjoiskärjen välinen alue. Merelle ei tullut pahemmin katsottua. Kahlaajia odotettua vähemmän. Pikkulintuja mukavasti, lähinnä pajulintuja, kerttuja ja kerttusia. Järripeippoja saaressa lähes 40 yksilöä. Mukavimpina havaintoina pohjansirkkutyyppinen ääntelijä, muutama leppälintu ja pari sinirintaa.

Iltapäivällä tuuli heikkeni sen verran, että suunnattiin Storbådanille. Lämpötilankin lähetyi 20 astetta. Kahlaajia kohtalaisesti, päälajeina suo- ja pikkusirri. Muutenkin kahlaajalajisto mukavasti edustettuna mm. pulmussirri 3, kuovisirri 1. Selkälokkeja paikalla vielä 8 yksilöä, joukossa 2 tämän vuoden poikasta. Tiiroja ei ensimmäistäkään.


Laguuni

Merivesi plussalla vajaa 10cm. Laguunissa runsaasti vettä, kahlaajia niukasti.


Pohjoiskärjen harava

Pohjoiskärki vedetiin haravassa useamman kerran, ei sinirintaa ja luotokirvisiä kummempaa.


Eteläkannas ja -niemi

Domarin eteläpäässä vain niukasti kahlaajille sopivaa paikkaa. Kasvilisuus vallannut tänä vuonna vanhoja avoimia rantoja.


Kaffehetki, Harry ja Lotte

Kaffehetken aika Storbådanin kalliolla. Kärsivällisyys palkitaan?


Storbådan

Lokkeja makaili Storbådanin kivillä muutamia satoja, kun saavuimme saareen. Ne poistuvat aina pääosin putken kantamattomiin. Jäljet kivillä kertovat oleskelusta.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
3.9.2014 Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind