Viikkokäynnillä, Siipyy, Kristiinankaupunki, 14.10.2014
Weblokit
Sesonkiviikko ohitse, joten nyt kelpasi suunnistaa Siipyyn saaristoon. Mennyt viikko ei tosin oikein sesonkiretkeilijöitä suosinut, aina ei voi kelit suosia. Tänään onneksi suosiollinen sää. Busterin keula kolahti Domarkobbanin rantaan jo reilu puoli tuntia ennen auringonnousua. Koko saari kompattiin huolella ja strategiset paikat useampaankin kertaan. Keli vain parani iltapäivää kohden ja pitkästä aikaa oli sen verran vähän tuulta ja merenkäyntiä, että maihinnousu Storbådanillekkin oli järkevää.

Auringonnousun aikaan Domarin laguunin reunoilla runsaasti pikkulintuja; peippoja, rastaita, hippiäisiä, punarintoja ja pajusirkkuja. Ensimmäisellä pohjoiskärjen kierroksella löytyi, jo viikonloppuna paikalla ollut, sepeltasku ruokailemassa haurukentän hyönteisillä. Yllättäen tiltaltteja normaalia enemmän, kun ainakin 13 eri lintua löytyi tänään. Muut maininnan ansaisevat havainnot: peukaloinen 8, tilhi 13, pikkutikka 1, punarinta 57, kurki 100m (2 parvea), harmaasorsa 1, mustapääkerttu 2 ja sinirinta 1. Storbådan tuotti sikäli pettymyksen, että ainoa saaressa havaittu kahlaaja oli lehtokurppa. Hieno lintupäivä.


Domarkobban, laguuni

Merivesi reilusti miinuksella. Laguuni lähes kuivilla. Saaressa edelleen pihlajat täynnä marjoja.


Sepeltasku, Domarkobban

Sepeltasku löytyi ruokailemassa haurukentällä punarintojen joukossa.


Sepeltasku, Domarkobban

Onnistuin jonkun "lentokuvankin" ottamaan scouppaustekniikalla.


Kaffehatki, Lotte ja HL, Domarkobban

Yksi päivän tärkemmistä hetkistä Domarkobbanin harjulla.


Tiltaltit, Storbådan

Tiltaltteja tänään mukavasti, jopa Storbådanilla kaksi yksilöä. Toinen linnuista kirkkaan vihreä ja toinen vähän himmeämpi.


Storbådan

Storbådanin kivikot katsottiin huolella ja yllättäen - ei merisirriä!


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
14.10.2014 Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind