Talven tuntua, Preiviiki, Pori, 23.10.2014
Weblokit
Pari päivää ollut aika hyytävä keli, vaikka pakkasta ollut aamuisin vain muutama aste, tänään -7c, reipas koillis-itä-kaakkoistuuli on mukavasti tehostanut tuntumaa. Kovin pitkään ei aukealla paikalla viitsi seisoskella ja veneilykin on vaihtunut mannerpaikkojen kiertämiseen. Tänään aamusta vilkaisemassa miltä näyttää Preiviikin rannat pakkasöiden jälkeen. Tuuli ajaa muodostuneen jään merelle, joten paljoa ei rannoille pääse kertymään. Ooviiki päässyt yllättäen jäätymään, ehkä matalalla olevan meriveden vuoksi. Myös Lahdenperä, Eskon lounaispuoli ja Kalarannan länsipuoli ohuen jään peitossa. Kalarannan satama-allas ja edusta vielä avoinna. Lunta ei onneksi ole satanut.

Lahden linnut kovan lämpöväreilyn vuoksi hankalasti nähtävissä, pääasiassa kuitenkin telkkiä, kyhmy- ja laulujoutsenia, sekä heinäsorsia ja haapanoita. Muutolla runsaasti räkättirastaita ja urpiaisia, useampi tuhat. Mukana jonkin verran vihervarpusia ja punatulkkuja. Kylmä pistänyt linnut liikkeelle.


Jäätynyt metsäoja

Pienet metsäojat ohuessa jäässä. Alkaa hyönteissyöjillä olemaan vaikeuksia.


Ooviiki jäässä

Ooviiki oli kauttaaltaan ohuessa jäässä lahden suulle asti, vain muutamia tuulensilmiä.


Joutsenet, Tuulimylly, Antgrund

Antgrundin suojapuolella pieni joutsenparvi makaili jään reunalla.


Kalarannan allas ja Lotte

Kalarannan satama-allas tarkastettiin ja pohjukassa vain vähän jäätä.


Kalarannasta Utkrunniin

Väylä avoinna, molemmin puolin matalat kohdat ohuessa jäässä. Idän suunnasta nousi päivällä näyttävä pilvenreuna, mutta ei onneksi satanut.Kommentoi
23.10.2014 Preiviiki, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind