Tuulista merikatselua, Haminakari, Pori, 28.10.2014
Weblokit
Auringonnousun aikaan Haminakarin rannassa. Reipas myötätuuli, 15m/s, avitti matkantekoa mukavasti ja voimistui iltapäivällä vielä hieman lisää. Päiväksi lupailtiin vesisateita, mutta pahasti meni ennusteet pieleen, kun 10 jälkeen alkoi aurinko paistamaan, ollen iltapäivällä lähes pilvetöntä. Lämpötilakin hulppeat +12 astetta, ei kovin normaalia lokakuun lopulla. Merelle ei mikään erityisen hyvä näkyvyys, kun lämmin tuuli nostatti melkoisen lämpöväreilyn odotuksista poiketen.

Aamustaijjin alkua viivytti jo hämärissä löytynyt kirvinen, joka suostui pienen piirityksen jälkeen näyttäytymään ja osoittautui metsäkirviseksi. Saaressa lisäksi paikallisena kolme punarintaa ja niittykirvinen. Merellä liikehdintä odotettua heikompaa, lähinnä hieman telkkiä ja mustalintuja. Maininnan ansaitsevat muuttanut nuori leveäpyrstökihu, 12 kuikkaa ja kaakkuria sekä kaksi riskilää. Lokkeja paikallisena pieni parvi ja merellä runsaasti ees-taas liikkuvia, pääosa kalalokkeja.


Metsäkirvinen

Kivikossa hankalasti löydettävissä ollut kirvinen karisti heti aamuhämärässä mukavasti rähmät silmistä. Lopulta kun suostui näkymään, niin näytti metsäkirviseltä.


Pihlajat ja kämppä

Saarissa edelleenkin runsaasti pihlajanmarjoja, osa kuitenkin jo syöty.


Suuri valliriutta

Suuri valliriutta oli tänään lähes kokonaan veden alla. Merivesinkin nousui päivän aikana lähes 20cm lähestyvän matalapaineen ansiosta.


Mustalintuja

Tutulla matalikolla ruokaili taas pieni mustalintuparvi, 55 yksilöä.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
28.10.2014 Haminakari, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind