Joulunaluksen saarikierroksella, Säppi, Luvia, 21.12.2014
Weblokit
Tunnin verta auringonnousun jälkeen puoliaurinkoisessa ja melko reippaassa tuulessa Säpin Kruununmöljälle. Lämpötila niukasti plussan puolella ja näkyvyys huippuluokkaa. Aurinko paisteli puolipilviseltä, paikoin jopa kirkkaalta taivaalta koko valoisan ajan.

Kiersimme vähän yli puolet saaresta. Krävelin ja Prakalan välinen alue jäi heikommalle. Majakan pihapiirissä tarkastettiin muflonien talviruokinta ja kaura-automaatti täytettiin. Tänä vuonna ruokintapaikat hyvässä kunnossa ja ruokaakin taitaa olla riittävästi. Mufloneista tänään vain jälkihavaintoja. Myös ainakin yksi supikoira saaressa tuoreiden jätösten perusteella.

Lintuja kohtalaisen niukasti. Metsissä ja ruokinnoilla yhteensä 60 tiaista, neljää lajia. Vihervarpusia pari parvea, joista suurimmassa 65 yksilöä. Vesilintujen katselua haittasi aallokko ja vain Hanhiston suojapuolella pääsi näkyvyyttä hyödyntämään. Joutsenilla selvää muuttoa, pääosin lähellä mannerta. Molempia lajeja tasaisesti etelään ja lounaaseen, yhteensä 180 yksilöä. Mantereen suuntaan auringon jo laskettua. Hieno retkipäivä!


Lotte ja Säppi

Kohti Säppiä kauniissa myötävalossa. Merenkäynti kohtalaista.


Prakala ja ampukoppi

Prakala lähes talvipäivänseisauksen keskipäivän valoissa. Kovin korkealle ei aurinko nouse. Varjot ovat päivälläkin pitkät ja valo lämmintä.


Eteläkarin rantaniitty

Eteläkarin ranta ja ruovikko olivat tyhjiä. Merivesi +35cm, jonka ansiosta maisemat melko erilaiset, kuin viimeksi (-40cm).


Hanhisto, LKKL ja Lotte

Hanhisto haravoitiin kahdesti Knaperista Peräkulmaan ilman mainittavia havaintoja. Itse niityllä ei yhtäkään lintua.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
21.12.2014 Säppi, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind