Rastaita, tilhiä, taviokuurnia ja nokkavarpusia, Pori, 26.1.2015
Weblokit
Hyvä marjalintutalvi jatkuu edelleenkin. Taas tänään kiertelin keskustan liepeillä marjoja ja marjalintuja etsien. Useampi tuttu paikka oli lähes tyhjä, sekä linnuista, että marjoista. Parhaiten räkättejä ja tilhiä löytyi marja-aronioiden läheisyydestä. Suurin tilhiparvi päivän aikana oli 260 ja räkättiparvi 320. Tilhiä yhteensä hieman alle 600 ja räkättejä 825. Räkättirastaiden parvista löytyi yksi punakylkirastas. Päivän mielenkiintoisin rastas oli kokonaan valkopäinen ja -hartiainen räkätti - harmi kun en onnistunut nappaamaan mitään kuvaa ko. yksilöstä. Taviokuurnan ääntä kuului ainakin kahdessa eri paikassa, toisella kerralla näin yhden linnun. Nokkavarpusia löytyi yllättäen ainakin kaksi yksilöä, mahdollisesti jopa kolme. Kyllä on hienoa, että katsottavaa riittää edelleenkin.


Räkättirastaita puussa

Hetkittäin rastaita joutui etsimään. Aroniapaikka löytyi helpoiten puiden latvoja tarkistellen. Räkättirastaat nousivat aina ajoittain latvoihin.


Räkättirastaita marja-aronioissa

Pihlajanmarjat ovat loppuneet ja nyt kelpaavat jo aroniatkin räkäteille. Myös tilhiä näyttivät aroniat kiinnostavan.


Nokkavarpunen

Rastaita ja tilhiä katsoessa löytyi eräästä koristeomenapuusta kaksi nokkavarpusta. Hetkeä myöhemmin, parin sadan metrin päässä, kuului männiköstä nokkavarpusen ääntä ja pienen etsinnän jälkeen löytyikin lintu puun latvuksesta. Lienee ehkä toinen koristeomenapuun linnuista - tiedä häntä?


Kommentoi
26.1.2015 Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind