Keväinen talvipäivä, Tahkoluoto - Reposaari - Kirrinsanta, Pori, 6.2.2015
Weblokit
Ihan sitä ei heti uskoisi, että ollaan keskitalvessa. Lunta sentään jonkin verran, jäätä huomattavan niukasti. Tänään todella keväinen ilma; aurinko paisteli koko päivän lähes pilvettömältä taivaalta ja lämpötila muutamia asteita plussan puolella. Reipas luoteisföhn (15m/s) piti ilman raikkaana ja kirkkaana. Katselin mukavassa tuulensuojassa ja auringonpaisteessa Kallioholman kärjessä merelle reilu 3 tuntia. Aallokko haittasi melkoisesti paikallisten katselua, ohilentävät sentään pääosin mukavasti näytillä. Liikehdintä talvisen rauhallista; lokkeja (kala-, harmaa- ja merilokki) 450, isokoskelo 35, mustalintu 23, telkkä 12, määrittämätön vesilintu 8 ja merikotka 3. Päivän helmenä aivan kärkeä nuollen pohjoiseen lentänyt allihaahka, lienee sama paikallinen joka pyörinyt Herranpäivien ja Tahkoluodon välillä tammikuun alusta alkaen.

Iltapäivällä kiertelin Reposaaren reunoja ja viimeisiä marjapaikkoja. Lokkeja saaren ympärillä 280, joista osa kauniin valkopäisiä juhlapukuisia harmaalokkeja, joukossa isolokki (2kv), merilokki 12 ja kalalokki 23. Vesilinnuista näkyi vain sinisorsa (5), isokoskelo (220) ja telkkä (14). Marjoilla mustarastaita vajaa 20 yksilöä, ei räkättirastaita.


Kallioholman kärki

Näkymä staijjipaikalta länteen. Kaunis auringonpaiste ja kirkas keli teki katselusta miellyttävää.


Kallioholman eteläranta

Kallioholman etelärannalla ainoa havainnot jäästä, jotka merenkäynti on tehnyt pieniksi penkoiksi. Meri täysin avoinna.


Satamapuiston norssipilkkijät

Varma kevään merkki: kevättä kohden ollaan menossa. Jäätä on niukasti, mutta se ei norssipilkkijöitä vähennä. Selkä tuuleen ja norsseja jäälle.


Kirrinsannan uudet ja vanhat tuulivoimalat

Kirrinsannan tolpat ovat kasvaneet ja Technipin alueelle on noussut kaksi uutta tuulivoimalaa (oikealla). 


Kommentoi
6.2.2015 Tahkoluoto - Reposaari - Kirrinsanta, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind