Läntisiä maakunnan osia, Maarianhamina - Eckerö, 13.-16.2.2015
Weblokit
Mukava jokatalvinen Ahvenanmaan keskitalven kierros tänä vuonna kovin keväisessä kelissä. Jäätä suojaisimmissa sisälahdissa vain nimeksi, lunta vain siellä täällä, lämpöä useampi asti, kaunis auringonpaiste ja reipas etelänpuoleinen tuuli. Pari päivää kierreltiin etelä- ja länsipuolella. Lintuja tuttuun tapaan runsaasti, pääläjina tukkasotka. Suuremmat kertymät puuttuivat kaikkien paikkojen ollessa avoinna, suurin tukkasotkaparvi 1240 yksilöä. Harmaahaikaroita, nokikanoja, rautiaisia ja peukaloisia totuttua runsaammin. Kahlaajista ilahduttivat taivaanvuohet ja peräti 140 merisirrin parvi. Kevätmuuttoa vähän odottelin, mutta vielä oli kovin niukkaa; pääasiassa riskilöitä (28), joista yli puolet juhlapukuisia yksilöitä. Selvä muuttolintu oli lauantaina Sandvikenin hiekalla ruokaillut tylli - mistähän mahtoi sekin olla tullut?


Tukkasotkia

Vesilintuja oli paikoittain runsaasti. Tuuli haittasi hieman katsomista, tuulensuojassa mielyttävää. Tämä parvi Maarianhaminan itälahdessa.


Styrsingsudden, kärki

Varsinaista staijjausta ei tullut harrastettua. Muutama tunnin pätkä tuli kumminkin merelle katseltua. Kuvassa Styrsingsuddenkin kärki.


Styrsingsudden, itään

Samalta paikalta kohti itää. Ei ihan hevillä uskoisi, että kyseessä on keskitalvi. Jäätä juuri ja juuri huomattavissa lahden pohjukassa.


Uivelot, Eckerö, Torp

Uiveloita löytyi vähän joka lahdesta. Suurin kertymä, 56 yksilöä, tuttuun tapaan Eckerön Västerfjärdenilla.


Harmaahaikarat

Harmaahaikaroita parhaalla seisomalla 12 yksilöä, retken aikana yhteenä vähän alle 50 yksilöä!


Eckerö, Degersand, Stugbyn

Degersandin "stugbyn" kärjessä katselin merelle reilun tunnin hienossa kelissä.


Merisirrit

Kaukaa luodolta löytyi kahlaajaparvi, jossa lentokuvasta laskettuna n140 yksilöä. Lajinmääritys vähän niin ja näin, mutta kai ne merisirreiksi on tulkittava. Etäisyys kartasta mitattuna 3,1km ja linnut taitavat olla Jomalan puolella.


Eckerö, Degersand, hiekkaranta

Degersandin hiekkaranta tuli kompattua tiheällä haravalla, ei kahlaajia, eikä kirvisiä.


Eckerö, Sandviken

Hieman harvempi haravointi riitti Sandvikenin lahdessa, kun pohjukasta löytyi ruokaileva tylli. Lintu oli lähes juhlapuvussa, selässä muutamia vaalenruskeista/-harmaita höyheniä. Sen verta tuli heikko kuva, että taidan jättää toistaiseksi julkaisematta :-) Onnittelut löytäjälle!


Kommentoi
13.-16.2.2015 Maarianhamina - Eckerö, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind