Saariston jäitä ja kevättä etsimässä, Marjakari - Kalliomaa, Luvia, 26.2.2015
Weblokit
Tasainen 10-15m/s etelästä ja +3c vaan jatkuu. Muutosta ei tunnu tulevan, on sitten mentävä kelin mukaan. Aamusella merellä heikko näkyvyys, alle 2km, sumun vuoksi. Sumu haihtui onneksi melko nopeasti ja loppupäivän näkyvyys erittäin hyvä. Iltapäivällä maihinlähdön aikoihin paistoi jopa aurinko.Saaristossa jäitä löytyi vain korkealta maista, merestä ei sitten yhtään. Saarten suojapuolilla jonkin verran lunta, luodot pääasiassa lumettomia.

Kiersimme tänään Luvian suojaisempaa saaristoa Marjakarista Turvaskallion kautta Kalliomaalle ja takaisin. Ulompana oli sen verran kova meri, että Eeköre ja Säppi jätettiin suosiolla väliin. Kevätmuutto on selvästi hieman edistynyt, kun saaristoon oli ilmestynyt kyhmyjoutsenia (45), alleja (29) ja tukkakoskeloita (2). Telkkien ja isokoskeloiden määrät kasvaneet. Vähän jokaisella lokkien pesimäluodolla oli jo reviirinsä vallanneita harmaa- ja merilokkeja varottelemassa. Ei vielä merimetsoja, eikä merihanhea.


Turvaskalliolta länteen

Turvaskalliolla poikettiin huoltamassa merimetsokamera. Paikalla yli 15 paria varottelevia harmaalokkeja, ei luotokirvistä.


Kyhmyjoutsenet

Kyhmyjoutsenia oli selvästi ilmaantunut saaristoon ja keväistä soidinta havaittavissa.


Kalliomaalta luoteeseen

Kalliomaalta on erinomainen näkyvyys meren suuntaan. Paikalla pyöri alleja ja pilkkasiipiä  Kalliota nuollen itään matkasi neljän naakan parvi.


Eeköre, pohjoiseen

Eeköre nähtynä Kalliomaalta. Sen verran kova tuuli ja merenkäynti, että rantautuminen olisi ollut hieman turhan vaikeaa.


Sisäsaariston pläkä

Sisäsaaristossa taas oli runsaasti suojaisia ja tuulettomia paikkoja, ei jäitä.


Isokloppa

Päivän viimeinen maihinnousu tehtiin Isoklopan pohjoiskalliolle, josta hallitsee merialueen hienosti.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
26.2.2015 Marjakari - Kalliomaa, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind