Jääkuikka, Säppi, Luvia, 5.3.2015
Weblokit
Saarenkierroksella Lännennokalla. Katselin vastavaloon kauas etelään, jossa näytti uivan gavia (kuikkalaji), joka näytti kovin kaakkurille. Aattelin, että eiköhän se sitten paremmin näy, kun pääsen Eteläkarille. Reilu 30min myöhemmin saavuin Eteläkarin kalliolle ja katsoin merelle kaakkurin oletettuun oleskelupaikkaan. Sieltähän se löytyi uimasta lähes samalta paikalta. Otin scouppausoptiikan ja nappasin pari kaukokuvaa reilun kilometrin päässä uivasta linnusta. Vilkaisin kameran perän näytöstä, miltä kuvat näyttivät ja kovin näytti korkeaotsaiselta ja paksukaulaiselta. Katsoin lintua uudelleen kaukoputkella ja edelleenkin se näytti ohutnokkaiselta ja luisuotsaiselta kaakkurilta?!

Hetken katseltuani kaakkuria, ilmaantui kuvaan toinen gavia ja kas sehän oli se joka kuvissa oli -  korkeaotsainen, paksukaulainen ja isonokkainen lintua. Vaikka valo ei niitä kaikkein parhaimpia ollut, muodon perusteella vakuutuin jääkuikasta. Linnun iästä ja puvusta ei saanut aivan selvää, mutta ei se ainakaan juhlapukuinen ollut, nuori tai talvipukuinen. Lintu pyöri lähellä Pohjankallioita kaakkurin kanssa ja reilun tunnin jälkeen molemmat lähtivät samanaikaisesti lentoon ja suuntasivat kohti pohjoista häviten lopulta Säpin Lännennokan taakse. Tahkoluodon tutkimusryhmän syytä olla tarkkana...


Kaakkiri uimassa

Päivän ensimmäinen gavia oli kaakkuri ja osui sekin lopulta kuvaan.


Jääkuikka uimassa

Luulin kuvaavani kaakkuria, kameran takanäyttö oli vähän eri mieltä.


Kaakkuri ja jääkuikka

Molemmat lähtivät samanaikaisesti lentoon ja suuntasivat lopulta kohti pohjoista. Vasemalla kaakkuri ja oikealla jääkuikka. Melkoinen kokoero.


Jääkuikka lentää

Tässä ainakin kuvittelin kuvaavani jääkuikkaa :-)


Kommentoi
5.3.2015 Säppi, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind