Hanhia ja joutsenia, Ulvila - Nakkila - Luvia - Pori, maaliskuu 2015
Weblokit
Viime vuoden tapaan, hanhet ja joutsenet tulivat taas helmikuun loppupuolella. Linnut ovat taas olleet hyvin ja pitkään paikalla sekä levittäytyneet laajasti täysin sulille peltoaukeille. Kuukauden aikana on tullut usemmankin kerran kierrettyä Luvian, Ulvilan, Nakkilan ja Porin peltoaukeat. Suurimmat  päiväsummat ovat ollet joutsenella 1200, merihanhella 300 ja metsähanhella 3000. Pääosa linnuista on jo jatkanut eteenpäin ja paikalliset merihanhet levittäytyneet lähiseudun pesimäalueille. Tunnetuilla kertymäpaikoilla riittää kuitenkin vielä vipinää.

Suurin osa Porin linnuista ja ehkä osa muualtakin tulevista, yöpyy Preiviikinlahdella. Linnut tulevat lähes pimeässä ja lähtevät hieman ennen auringonnousua. Joka aamu ja ilta sopivalla näköalapaikalla on hieno näytelmä.


Paarnoori, Lahdenperä

Yksi hanhien suosimista yöpymispaikoista on Preiviikinlahden pohjukka, Lahdenperä. Paikka sijaitsee Paarnoorin lintutornin edustalla. Kohtalaiset yöpakkaset ovat viime viikolla jäädyttäneet lahden useasti ja linnut ovat olleet avovedessä hieman pidemmällä lahdella.


Yöpyviä metsähanhia

Valkenemisen aikaan alkaa yöpymisparvissa käydä rupattelua ja hermostunutta liikehdintää.


Metsähanhia aamulennolla

Parvi toisensa jälkeen suuntaa idän ja kaakon välille, kohti peltoja, jo ennen auringonnousua.


Lyhytnokka- ja metsähanhia

Hanhia näkee hienosti pelloilla, mikäli lämpöväreily ei ole liian kova. Kuvassa ainakin yksi lyhytnokkahanhi (keskellä) ja metsähanhia. Lyhytnokkahanhia näkynyt, ehkä normaalivuotta hieman vähemmän, n50 eri yksilöä. Tundrahanhia normaaliin tapaan vajaa 25. Parvista olen lisäksi lukenut 8 eri kaularengastettua metsähanhea.


Laulujoutsenia

Hanhien mukana pelloilla on ollut myös runsaasti laulujoutsenia. Niiden pääjoukot ovat jo jatkaneet matkaa.Kommentoi
maaliskuu 2015 Ulvila - Nakkila - Luvia - Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind