Suistoa kiertämässä, Kokemäenjoen suisto, Pori, 8.5.2015
Weblokit
Ihan ei ollut niin nätti keli, mitä iltauutiset lupailivat. Muuten erinomainen katselusää, mutta tuulta hieman liiaksi. Kiertelin koko jokisuiston Kivinistä alaspäin Kolpanselälle asti.

Vesilintumäärät vähentyneet, pääosa lepäilijöistä jatkanut pesäpaikoilleen; tukkasotka 80, punasotka 23, isokoskelo 85 ja telkkä 55. Silkkiuikkuja mukavat 140. Ensimmäiset härkälinnut pesäpaikallaan. Kahlaajia selvästi päämuutto käsillä; valkovikloja, liroja ja suokukkoja. Laulajien määrät kasvussa, pajulintuja useampi kymmen, ensimmäinen hernekerttu, satakieli ja käkikin äänessä. Pääskyjä vähän alle sata. Ei vielä ryti- tai ruokokerttusta. Pussitiaista ei tänään näkynyt, tiaisen ääntä kyllä viimekertaisella havaintopaikalla.


Remizin uusi reviiri

Aamusella etsiskelin pussitiaista vanhalta pesäpaikalta. Viimekertaisella paikalla ei tinttiä näkynyt, ääntä kyllä kuului pusikosta useampaankin kertaan.


Karvianjuovan suu

Karvianjuovan yläpäässä näytti lupaavalta, mutta kokeilu osoitti yrityksen turhaksi: "Ei toivettakaan tällä vedenkorkeudella, vettä alle 10cm".


Kurkipari

Ainakin neljä kurkiparia pitää reviiriään suiston ruovikoissa. Nämä kaksi saivat vauhtia useammastakin eri paikasta.


Tärnoora ja avoviiki

Tärnooran lounais- ja eteläpuoli ovat vielä tällä hetkellä hyvinkin avoimet. Viime talvi siivosi suistoa kovalla kädellä. Jahka tästä kuukausi mennään eteenpäin, niin eiköhän näkyvyys ole taas menetetty.


Silkkiuikkuja

Silkkiuikuja hienosti pesäpaikalla ja Pihlavanlahdella. Suurin pari 88 yksilöä.


Kalatiira ajopuulla

Suisto pesivät tiirat näyttävät olevan pääosin jo kotiutuneet. Talven ajopuut Pihlavanlahdella ovat oivallinen lepopaikka.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
8.5.2015 Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind