Suistokierroksella, Kokemäenjoen suisto, Pori, 22.5.2015
Weblokit
Vasta aamupäivällä 08 aikoihin vesille ja suuntana suisto. Kova auringonpaiste ja reipas lounaisuuli eivät ehkä niitä kaikken parhaimpia kelejä suistoa ajatellen. Lämpötila edelleenkin 10 asteen nurkilla ja tuuli lisää viileyttä.  Jokivesi tänään aika korkealla, +25-30cm, joten Karvianjuopakin olisi ollut ehkä mahdollinen, mutta aikataulu ei sallinut sitä.

Kiertelin suiston Kivinistä Pihlavanlahdelle. Suuruskallion jätin väliin kovan tuulen ja pesivien lokkien vuoksi. Linnustossa tapahtunut viikon sisään selvä muutos: vesilinnut niukassa ja laulajat lisääntyneet. Tukkasotkia, isokoskeloita ja merihanhia vielä kohtalaisesti. Punasotkat ja silkkiuikut muutamien yksilöiden varassa. Lyttylän puolella oli silkkiuikujen pesille käynyt heikosti: korkealla oleva jokivesi, avoin ruovikko ja kova tuuli oli rikkonut kaikki pesät, joita viime käynnillä laskin 42 - harmittavaa. Merimetso ei tänä vuonna edes yrittänyt pesintää suistossa.

Laulajista runsaimpina äänessä ruoko- ja rytikerttunen, jonkin verran mustapääkerttuja ja yksi lehtokerttukin. Ei vielä kultarintaa. Kellonaika ja tuuli eivät olleet parhaat äänien kuunteluun. Poikkesin myös pussitintin reviirillä puolenpäivän aikoihin ja tänään vartin kuuntelu ei tuonut toivottua tulosta.


Linja-auton penkki

Suisto vihertyy ja kasvillisuus alkaa hiljakseen peittämään keväällä hyvin näkyvillä olleita kohteita.


Avoin Lyttylänviiki

Pohjoispuolella on vielä hyvä näkyvyys, mutta järviruoko jo on kasvamassa kovaa vauhtia. Pari viikkoa ja se siitä näkyvyydestä.


uistelijat

Kovasta tuulesta huolimatta ilmaantui iltapäivällä useampia uistelijoita Pihlavanlahdelle. Taitaa kuha olla jo nousulla?


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
22.5.2015 Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind