Laitumia ja lahdenpohjia, Leveäkari, Pori, 26.5.2015
Weblokit
Tänään aamusta seisoskelemassa muutamia tunteja Leveäkarin tornissa. Täyspilvinen keli ja kohtalainen etelätuuli. Lämpöä totuttuun tapaan reilu 10 astetta. Muuttoa ei juurikaan ollut, runsaasti kylläkin paikallisia lintuja, erityisesti hyönteissyöjiä. Pääskyjä oikeastaan runsaasti. Laitumilla risteili kaikki normipääskyt (haara-, räystäs- ja törmäpääsky) ja runsaimpana tervapääsky. Pääskyjen yhteissumma vähän yli 1000 yksilöä. Muista mainittavimpina 6 sirittäjää ja reilu 15 harmaasieppoa.

Tornista niittyjen keskellä kulkevalle mökkitielle, josta pääsee mukavasti katsomaan laitumien lintuja. Rantaan asti ei tullut mentyä meriveden korkeuden vuoksi (+15cm).  Pääskyjen lisäksi laitumilla jonkin verran kahlaajia mm. lapinsirrejä sekä liroja ja yksinäinen vesipääsky. Hysyjä myös laitumen suojaisissa paikoissa: pikkulepinkäinen 5, keltavästäräkki 5, punavarpunen 4, pensastasku 6 ja harmaasieppo 6. 


Tornista Riitsaranlahdelle

Tornista luoteen suuntaan. Vasemmalla Lankoorannokka, keskellä Riitsaranlahti ja oikealla Leveäkarin laguuni, joka taitaa nykyisin olla jo kluuvi. Laguuniin laskee Mooskerinoja Enäjärvestä.


Rantie niittyjen välissä

Laitumien keskivaihella kulkee rannassa olevalle mökille kulkukelpoinen tie, jolta näkee laitumet hienosti. Laitumilla ei pidä pesimäaikana kulkea!


Haarapääskyjä puussa

Laitumilla runsaasti pääskysiä. Haarapääskyt lepäilivät ajoittain laitumien reunassa olevissa lepissä.


Vesipääsky

Meriveden ollessa korkealla, on myös laitumilla lammikoita ja kahlaajia. Vesipääsky ruokaili tien läheisyydessä. Toinen tai sitten sama yksilö hetkeä myöhemmin laitumen keskiosissa.


Lapinsirri

Huolellisella selaamisella löytyy laitumilta muitakin kahlaajia. Lapinsirrejä oli ainakn 6 eri lintua. Ravintoa näyttää olevan runsaasti.Kommentoi
26.5.2015 Leveäkari, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind