Aamutapitusta, merimetsoja ja saaren kiertoa, Luvia, 28.5.2015
Weblokit
Aamusta sentään vain 7m/s lounaasta. Keli muutoin erinomainen ja tuulikin hellitti päivällä ollen vain muutamia metrejä. Lämpötila tutusti kympin pinnassa. Liikkellä hyvissä ajoin ja kalliolla jo ennen auringonnousua. Aamutapituksen jälkeen tarkastin Luvian merimetsokolonian saaret parista eri kohdasta. Vielä aamupäivällä Säppiin ja kohti mannerta iltapäivän puolella.

Muutto merellä odotetun rauhallista. Harvakseen kuikkalintuja, pilkkasiipiä ja mustalintuja vähän joka suuntaan. Muutama pieni kahlaajaparvi matkasi koilliseen, joukossa 28 tundrakurmitsan parvi. Hyönteissyöjiä katselin saarien pusikoissa, melko niukasti löytyi kuitenkin. Vihervarpusella selvää liikehdintää, pääasiassa pohjoisen ja idän välille. Paikallisena lähes kolme harmaasorsaparia; 3 koirasta ja 2 naarasta. Säpin majakkapihalla edelleenkin jo pitkään oleskellut haara- ja rästäspääskyn risteymä. 

Merimetsoilla pesintä asettunut uomiinsa ja luodoilla näytti olevan haudonta käynnissä ja ensimmäiset poikaset erottuivat pesänreunojen yli. Tarkempaa laskentaa luvassa juhannuksen aikoihin.


Aurinko nousee

Aurinko nousee jo varhain ja jo hiljakseen koillisen puolelta.


Merimetsoja pesäluodolla, M

Merimetsojen pesäluodoilla rauhallisen seesteinen tunnelma. Merikotkat poistuneet paikalta toistaiseksi.


Merimetsoja pesäluodolla, K

Myös toisella luodoista rauhallista ja haudonta käynnissä.


Merimetsoja kalliolla

Luodolla, jossa ei ole pesintää (vielä?), oleskeli muutamia kymmeniä merimetsoja. Linnut näyttivät olevan pääasiassa nuorehkoja eli viime- ja edellisvuoden poikasia. Taitavat vaan viettää poikamiespäiviä kolonian läheisyydessä?


Heikki ja Säppi

Heikkotuuliset kelit olleet sen verran harvassa, että tämän kaltaiset aamut saavat ammattimiehetkin liikkeelle.


Säpin laituri, Kruununmöljä

Aamupäivästä pieni puolen saaren kierros Säpissä. Saaressa rauhalista, sekä lintujen, että ihmisten puolesta. Lintuasemaa miehitti yksinäinen rengastaja.


Hanhisto

Hanhistoa tuli katselua Knaperin tyveltä. Maiseman mukavan näköistä. Laidunnuksen tehokkuus näkyy hienosti. Ylämaankarja oli saapunut saareen muutamia päiviä sitten.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
28.5.2015 Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind