IBA-laskentoja eteläsaarisssa, Siipyy, Kristiinankaupunki, 5.6.2015
Weblokit
Aamusta kiertämään Siipyyn eteläistä saaristoa välillä Stånggrund - Domarkobban. Storbådan oli tänään jätettävä laskematta puuttuvan poikkeusluvan vuoksi, saarihan on kokonaan rauhoitettu pesimäaikaan. Muut saaret pyrittiin tarkastamaan tilanteen mukaan, joko nousemalla maihin tai veneestä laskemalla. IBA-alueeseen kuuluu yhteensä 47 saarta/saariryhmää, joista tänään laskettiin vajaa 20.

Keli muutoin kohtalaisen mukava, aurinkoa ja lämpöä vähän yli 10 astetta, mutta tuuli aamusta vähän liian voimakas, onneksi heikentyen iltapäivällä. Vesilinnut jäävät vähän heikolle, muutamia lajeja lukuunottamatta, mutta kahlaajat, lokit, tiirat ja luotokirvinen tulevan hyvin laskettua. Päivän parhaita havaintoja taisi olla laulunpätkiä yrittänyt idänuunilintu, juhlapukuinen isosirri, 3 viita- ja 2 luhtakerttusta. Pesijöistä mainittavia, lukumäärät pareina: merikihu 7, räyskä 3, laulujoutsen 3 ja kurki 2. Storbådan vuorossa, jahka luvat kunnossa.


Domarkobban, laguuni ja mökki

Merivesi plussalla 30cm. Paljoa ei Domarin laguunissa ollut lietettä, mutta rakkolevää kivasti.


Domarkobban, pohjoiskärki

Pohjoiskärki katsottiin tietysti, mutta vain kauempaa pesivien tiirojen ja lokien vuoksi. Onko supikoirat hävinneet jonnekkin, kun pääsaaressakin on pesijöitä?


Domarkobban, eteläkärki ja HL

Eteläkärki kierrettiin kokonaisuudessaan.


Sandkobban

Alueen parhaita pesimäluotoja taisi olla itselleni ennestään tuntematon Sandkobbanin saari Domarin ja Kiilin välissä. Pesijöitä todella paljon.


Kilgrund, länsireuna

Kilgrundin länsirannalla on hyvänoloinen niitty ja laguuni, jonka rannoilla haurua ja ruovikkoa. Täällä pitäisi käydä useammin.


Dyngklobben, länsikalliot

Dynklobbanin länsikalliot etelästä pohjoiseen. Jalkojen alla yksi merikihun pesäpaikoista.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
5.6.2015 Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind