Suistomaan juopia, Kokemäenjoen suisto, Pori, 6.6.2015
Weblokit
Kukonlaulun aikaan joelle. Kaunis auringonpaiste, kohtalainen lounastuuli ja reilu 10 astetta lämmintä. Jokivesi edelleenkin hyvin plussalla, ehkä 30cm. Kiertelin jokisuiston juopia seuraillen Launaisista Puussaan. Alempi osa jäi teknisen ongelman vuoksi käymättä. Näkyvyys alkaa hiljakseen peittymään kasvillisuuden suojaan. Vesilinnuista oikeastaan vain merihanhia (48) ja heinäsorsia (140) isommassa määrin, muut vähissä tai piilossa. Näkyvin runsaslukuisin laji oli aamupäivällä tervapääsky, joita risteili suiston yllä vähintään 600 yksilöä. Laulajia hyvin, erityisesti ruokokerttusia, mustapää- ja lehtokerttuja. Oikeastaan mitään sen mainittavampaa ei osunut silmään. Pussitiainen ei taida tänä vuonna pesiä kummallakaan vanhalla pesäpaikalla.


Masajuopa

Aurinko on juuri noussut ja valaisee jokisuistoa kasvillisuuden läpi. Kuvassa Masajuopa ja yksi jokisuiston majavanpesistä.


Vene Kivinissä

Juopien nimet vaihtelee kartoittain ja aina ei ole ihan varmuutta, että kyseessä olisi oikea nimi. Maanmittauslaitos tuntee tämän kohdan Kivininjuopana.


Fleiviikinjuopa

Tässä taas ollaan Fleiviikin niityn yläpuolella ja kartan mukaan kyseessä on Fleiviikinjuopa, tunnetaan kyllä yleisesti muullakin nimellä.


Karvianjuovan yläpää

Tästä ollaan yhtä mieltä: Karvianjuopa. Sen verran oli aikaa ja jokivesi ylhäällä, että nyt oli yritettävä. Näyttää ihan kulkukelpoisen avoimelta.


Karvianjuovan kapein kohta

Ei se oikeastaan niin kovin leveä olekaan... Eikun eespäin. Mutkan takana iso ruokotulppa, jota piti paikallaan pari uppotukkia ja yksi isompi puunrunko.


Karvianjuopa ja Tärnoora

Tunti aikaa ja reipas voimailu - läpi ollaan! Tärnoora oikealla ja Lohikari vasemmalla. Tuloksen jumissa oleva moottorin jäähdytysvedenkierto sekä iltapäivän pura ja kokoa harjoitukset!


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
6.6.2015 Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind