Merimetsojen pesälaskentaa 3/3, Marjakari, Luvia, 20.6.2015
Weblokit
Viimeistä koloniaa viedään... Tänään laskemassa Luvian Marjakarin merimetsokoloniaa. Tämä Luvian kolonian on kautta tunnetun historian asuttanut seitsemää eri saarta. Tällä hetkellä pesiä on kolmella eri luodolla, kuten vuonna 2014. Yksi luodoista on uusi ja loput kaksi vanhoja tuttuja. Lisäksi keväällä oli kaksi vanhaa luotoa asuttuna, mutta nyt niissä ei ole lintuja, eikä pesiä. Häviämisen syy ei ole tiedossa, luultavasti merikotkien aiheuttama häiriö.

Kahdella saarista oli pääasiassa isoja poikasia, reunoilla vielä kohtalaisen paljon munapesiä. Uudella luodolla vielä kaikissa munia. Tähän aikaan munapesät kertovat siirtymisistä muualta tai aikaisempien pesien tuhoutumisesta. Vuoteen 2014 verrattuna kolonian pesivien parien määrä on kasvanut 71%. 


Emot ja pesät, M

Vanhimmalla ja isoimmalla kolonian saarista oli tänä vuonna yli puolet koko kolonian pesistä.


Pesät M

Reunaosissa löytyi vielä munapesiä. Pääosa poikasista isoja, joista osa lähti jo uimaan rantauduttaessa.


Pesät K

Toinen vanhoista luodoista on suurinpiirtein samaan kokoluokkaa kuin vuonna 2014. Pesät saaren "jyrkänteen" suojapuolella.


Emot U

Uusi pesäluoto löytyi vihjeen perusteella - kiitos! Luodon ollessa uusi, ei lähestyttäessä vielä voinut olla varma pesinnöistä.


Munapesät U

Mutta olihan siellä pesiä, joista yli 95% munapesiä. Kaikki poikaset parin päivän ikäisiä.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
20.6.2015 Marjakari, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind