Yöretkeilyn huutajia ja laulajia, Pori, 21.-27.6.2015
Weblokit
Vihdoinkin heikkotuulisia, vaikka vähän turhan viileitä, öitä. Pääasiassa pyörällä, osin autolla, on tullut kierrettyä Porin peltoaukeita ja pusikoita aktiivisesti ja melko laajasti lähes jokaisena yönä. Suurin osa retkistä on kohdistunut Länsi-Poriin, osa pohjoispuolelle. Yhtenä yönä tullut myös poikettua itäpuolella. Suositut yölaulajapaikat, kuten Toukarin ja Yyterin Lietteet, olen jättänyt väliin. Niissä on kumminkin kuuntelijoita ja paikalla olevat linnut ovat hyvin tiedossa - luulisin.

Yöretket ovat ollet antoisia maisemien, lintujen ja nisäkkäiden suhteen. Lajisto normaalin tavanomaista. Kyläsaaren etelänsatakieli lienee jatkanut matkaansa. Jotakin yhteissummia: luhtahuitti 4, luhtakana 6, ruisrääkkä 24, kehrääjä 6, lehtopöllö poikue, sarvipöllö poikue, viitasirkkalintu 4, pensassirkkalintu 16, luhtakerttunen 17 ja viitakerttunen 23. Rastaat ja punarinta ovat aloittaneet toisen laulukauden. Muuttajia tai ainakin uusia laulajia tuntuu vieläkin tulevan lähes päivittäin, erityisesti luhtakerttusia ja pensassirkkalintuja. Projektia pitää vielä jatkaa heinäkuun puolella.


Ameriikantien peltoaukea

Tyypillinen kuuntelupaikka, tällä kertaa Ameriikantien varrella. Kostea usva makaa peltoaukealla. Edessä säestää kaksi ruisrääkkää ja luhtakerttunen.


Suntinoja, Viikinäinen

Yölaulajia löytyy yllättävän hyvin aivan asutuksen tuntumasta. Tämäkin paikka on Viikinäisten ja Vähärauman välissä laskevan Suntinojan varsi. Paikalla ruisrääkkä, luhta- ja viitakerttunen, viita- ja pensassirkkalintu.


Kommentoi
21.-27.6.2015 Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind