Keskikesän merikatselua, Haminakari, Pori, 2.7.2015
Weblokit
Aurinko oli tänä aamuna aikaisemmin liikkeellä. Vesillä reilu 30min nousun jälkeen. Keli upea; aurinkoa lähes pilvettömältä taivaalta, tyyntä, lämpöä vajaa 15 astetta ja väreilyä ei laisinkaan. Mantereen suuntaan lähtiessä lämmintä lähes 20 ja väreilyä enemmän, kuin tarpeeksi.

Seisoskelin Haminakarin rannassa lähes 5,5 tuntia. Merellä normaalia kesäistä liikehdintää vähän joka suuntaan: päälajeina telkkä 400, mustalintu 320 , pilkkasiipi 220, haahka 640 ja merimetso 300. Aamusella ruokkeja 43, riskilöitä 2 ja kuikkalintuja 12, joista kaikki määritetyt kuikkia. Pikkulintupuolella rauhallista, oikeastaan vain muutavia vihervarpusia liikkeellä. Kahlaajien viriävää syysmuuttoa; suosirri 22, pikkukuovi 1, tylli 1 ja valkoviklo 3.


Auringonnousun jälkeen

Aamupläkässä auringonnousun jälkeen kohti saaristoa.


Haminakari aamuvaloissa

Haminakarin rantavedessäkin oli rasvatyyntä. Jo veneeseen kuului laulava idänuunilintu ja päivemmällä lähes samanaikaisesti kaksi laulavaa lintua, ehkä niitä oli kaksi... Toisen laulua voit kuunnella tästä, lopussa meriharakka yllättää.


Harmaahaikara

Jostakin lännestä tuli aamupäivällä harmaahaikara, vähän nuoren (2kv) linnun näköinen. Mistäköhän sekin oli lähtenyt liikkeelle?


Ja maihin...

Ja maihin ...


Kommentoi
2.7.2015 Haminakari, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind