Saaristoretkeilyä, Pyhämaa - Uusikaupunki, 17.-19.8.2015
Weblokit
Kesäiset hellekelit jatkuvat. Parin päivän retkellä Pyhämaan, Pyhärannan ja Uudenkaupungin saaristossa. Keli ei tästä kesäisemmäksi muutu, +25 astetta, kirkas auringonpaiste ja lähes rasvatyyntä. Merivesi reilusti miinuksella ja sinilevää vähän joka puolella, enemmän kuin tarpeeksi. Kiertelimme, lähinnä ulkoluotoja seuraten, Rihtnimen edustalta lähes Isokariin asti ja takaisin. Linnusto tyypillisen kesäisen sulkukorkean mukaista - liikehdintä hiljaista ja kesää viettäviä lintuja hyvin paikalla. Korkeapaine keli veloitti kahlaajien määriä, vaikka lajeja olikin mukavasti. Saarissa hieman pajulintuja ja käpytikkoja. Riskilöitä vielä reviirien tuntumassa, myös nuoria lintuja. Tiirat jo vähissä. Kiitokset O. Tenovuolle hyvistä nuoteista ja erityiskiitokset Vekaraan Matille ja rouvalle kahvihampaan pelastamisesta!


Kajakulman majakkaluoto

Kajakulman luoteispuolen majakkaluoto, lienee sekin Kajakulma. Saaren vesissä hyvin haahkoja ja silkkiuikkuja. Kahdella pilkkasiivellä hyvin pieniä poikasia.


Pertunletto

Kierretyn alueen yksinäisempiä saaria on Pertunletto. Yllättävän tasainen saari ja hyvä luonnonsatama. Kahlaajia mukavasti.


Tootiletto

Harmaalettojen pohjoipuolella toinen pieni avoin luoto, Tootiletto. Paikalla runsaasti merimetojen ja lokkien oleskelujälkiä. Saari on sen verran avoin ja matala, että tuskin saaressa on montakaan pesää kesän mittaan.


Harmaahylje

Tootileton kulmalla meitä tarkkaili ainakin 4-5 hallia, joista yksi oli hieman rohkeampi.


Auringonlasku Iso-Harmaaletto

Toisen illan tunnelmahetki auringonlaskun jälkeen Iso-Harmaaletolla.


Vekaran satama

Merivesi putosi pari päivää sitten reilu 40cm, ollen tänään -32cm. Vekaran satamassa vesikasvit nousseet pintaan veden pudottua.


Vekaran sisäjärvi

En muistanutkaan, että Vekaran sisäjärvi on näinkin suuri.


Kloppi ja Lyökki

Paluumatkallakin poikettiin Kloppissa, Lyökissä ja Ärväskivellä. Lyökin pooki oikealla taustalla.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
17.-19.8.2015 Pyhämaa - Uusikaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind