Isoja ja pieniä lintuja, Preiviikinlahti - Ulasoori - Pinomäki, Pori, 4.-5.9.2015
Weblokit
Useampana aamuna on tullut päivä aloitettua Paarnoorissa, joka ruovikkolavalla tai lintutornissa. Tähän aikaan vuodesta toistuu säännöllisesti sama isojen lintujen aamulento seuraavassa järjestyksessä: 30min ennen auringonnousua meri- ja metsähanhet, auringonnousun aikaan kurjet, 30 min auringonnousun jälkeen valkoposkihanhet ja tunti noususta kanadanhanhet. Aamulento lähes kellon tarkasti. Oheisesta äänitteestä voi kuulla kolmen ensinmainitun lajin aamulentoa. Yksilömäärät +- seuraavasti: merihanhi (200), metsähanhi (100), kurki (400), valkoposkihanhi (2000) ja kanadanhanhi (80).

Aamulennon jälkeen on keskitytty pääasiassa pikkulintuhin ja päivän lämmettyä peltojen petohin. Pikkulintuja on ollut tosi runsaasti liikkellä ja niitä on päässyt ihastelemaan ihan mukavasti. Suohaukat (rusko-, sini- ja arosuohaukat) ovat tänä syksynä olleet ehkä hieman normaalia runsaampia, vaikka pesinnät ainakin paikallisilla ruskosuohaukolla ovat epäonnistuneet. Loppuviikon mukavimmat havainnot olivat: arosuohaukka; ainakin 1 vanha koiras ja 2 nuora lintua ja taigauunilintu; ainakin 2 ellei 3 eri lintua. Hienoa lintusyksyä eletään.


Paarnoorin leikattu ruovikko

Paarnoorin ruovikkolavan edessä oleva ruovikko on niitetty pari viikoa sitten. Samoin on tehty myös lintutornien edustalla. Näkyvyys ihan eri luokkaa, kuin mihin on totuttu. Kiitos tekijöille!


Arosuohaukka, vanha koiras

Paanoorissa isojen lintujen aamulennolla näkyi perjantaina vanha arosuohaukkakoiras. Hämärässä jäi vähän liikettä enemmänkin kennolle. Ilmeisesti sama lintu näkyi myöhemmin aamupäivälllä Ulasoorissa.


Muuttohaukka, nuori

Pari nuorta muutohaukkaa, ehkä sama yksilö?, on osunut optiikkaan. Tämä lintu seisoskeli aamutuimaan Paarnoorin tornin edustan kivellä.


Pajusirkku

Pari onnistunutta pikkulintuscouppausta kaukoputkella. Kuvassa pajusirkku. Ikää ja suopuolta en lähtisi veikkaamaan.


Pensaskerttu, nuori

Nuori pensaskerttu oli hieman arempi ja piilotteli oksien joukossa.


Ruokokerttunen, nuori

Nuori ruokokerttunen taas oli paljon uteliaampi, mutta huomattavsti vilkkaampi.


Kommentoi
4.-5.9.2015 Preiviikinlahti - Ulasoori - Pinomäki, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind