Kalarannan silmäänpistäneitä, Preiviiki, Pori, 26.9.2015
Weblokit
Preiviikin kalarannan edustalla on edelleenkin mukavasti vesilintuja, pääasiassa puolisukeltajia. Runsaslukuisin laji on sinisorsa ja tällä hetkellä kakkosena on haapana. Metsähanhien määrät hieman kasvamaan päin, kun taas valkoposkihanet ja kurjet ovat pääasiassa lähteneet muutolle. Laulujoutsenien määrä pikkuisen kasvussa. Nokikanoja on myös ilmestynyt kalarannasta "ulottuvaksi", kyseessä lienee sama parvi, joka on liikkunut pitkin Preiviikinlahtea. Parvessa oli tänään 231 yksilöä. Tänään poimein kuviin silmään tarttuneet poikeamat.


DC3

Tänään oli Porin päivä ja sen vuoksi vanhemman puoleinen matkustajakone ylitti matalalla ja kovaäänisesti Preiviikinlahden useampaan kertaa. Kyseessä oli jokin yleisölennnätys Porin lentokentältä. Malli on kuulemma DC3, näin minulle asiasta paremmin tietävä taho valaisi.


Lyhytnokkahanhia, metsähanhi,. kyhmyjoutsen ja sinisorsia

Vesilintujen joukkoon oli tänään ilmestynyt ainakin kolme lyhytnokkahanhea, 2 vanhaa ja 1 nuori. Lyhytnokat kuvassa vasemmalla, oikealla metsähanhia. Muut lajit lienevät sinisorsia ja kyhmyjoutsenia.


Värivirheellinen heinäsorsa

Sinisorsien parvessa on ainakin kaksi kuvan mukaista koirasta. Linnuilla huomattavan leveä valkoinen kaulasepel ja muutoinkin puvussa on paljon vaaleita alueita. Taitaa olla ankan sukulaisuusvaikutteita.


Kommentoi
26.9.2015 Preiviiki, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind