Myrskyisää meristaijjausta ja aarniometsää, Iso-Enskeri, Pori, 1.-2.10.2015
Weblokit
Perjaintaiksi lupailtiin syksyn ensimmäisät myrskyä, Valio nimeltään. Suuntasimme hyvissä ajoin torstaina päivällä sopivasti asemiin odottamaan myrskytuulia. Saaristoon mentäessä, tuuli hieman yli 15m/s ja illalla puuskissa päästiin lupaavasti yli 20-metrin lukemiin. Aamu toi kuitenkin pienen pettymyksen, kun tuuli oli alle 15m/s, vain vähän iltapäivällä voimistuen.

No, kelistä huolimatta illalla parin tunnin meristaijji Haminakarissa ja aamulla hieman pidempi meritapitus Iso-Enskerin eteläkärjessä. Merellä liikkui harvakseltaan kuikkalintuja, yhteensä 32 yksilöä. Ruokkeja yhteensä 24. Vesilinnuilla vain hieman liikettä merellä. Suurella valliriutalla paikallisena reilu 180 haapanaa ja kaksi sepelhanhea. Katselijat piti virkeänä, tuulen lisäksi, runsaat lokkimäärät. Saaren edeustalla paikallisena reilu 600 ja merellä ees-taas reilu 1000, pääasiassa kalalokkeja. Pikkulinnuista oikeastaan liikkellä vain kuusitiaiset, joita aamusella kohta etelää muutamia parvia. Päivällä tuulen voimistumista odottaessa Iso-Enskerin kierto.


Buster Iso-Enskerin laiturissa

Aurinko pudonnut ja vene myrkytuulia varten tukevasti kiinnitettynä Iso-Enskerin laiturissa.


Lokit ja kyhmyjoutsebet

Osa suuren valliriutan lokki- ja sorsaparvesta.  


Iltanuotiolla

Iltanuotiolla Iso-Enskerin katoksen tuulensuojassa.


Pirunpelto

Iso-Enskerin koillispuolen pirunpeltoa.


Aarniometsää

Itse asiassa Iso-Enskerin metsä on todella upea aarniometsä. Varsinkin pohjoispää ei ole pahemmin sahaa ja kirvestä nähnyt. Mantereella vastaavia paikkoja saa hakea, mutta onneksi näitä on kuitenkin muutamia vielä ulkosaaristossa.


Suppilovahverot

Niin ja löytyi sieltä kuusikosta sopivasti kotiinvietäviäkin.


Ja maihin...

Ja maihin ...


Kommentoi
1.-2.10.2015 Iso-Enskeri, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind