Matalanveden rantoja ja niittyjä, Pihlavaluoto, Pori, 13.10.2015
Weblokit
Reipas 15m/s lännen ja luoteen väliltä pisti valitsemaan päivän retkikohteen huolella. Keli puolipilvinen ja lämpöäkin vajaa 10 astetta. Kiertelin osittain tuulensuojassa olevia Pihlavanluodon rantoja, rantametsiä ja niittyjä päivän aikana hyvin laajasti. Varmaankin tuulen vuoksi lintuja kohtalaisen niukasti, vaikka paikat ovatkin erinomaisessa kunnossa. Merellä ei pahemmin muuta näkynyt, kuin paikallisia telkkiä, vähän yli 450 yksilöä. Mukavimpia poimintoja muuten olivat pikkutikka (2), kulorastas (23), taivaanvuohi (7) ja jänkäkurppa (4).


Rantaniitty

Uutpakanlahden rantaniityt hyvännäköisessä kunnossa. Enää tänään ei löytynyt niittykirvisiä.


Lihakarjaa

Ihan yksin ei paikkoja joutunut komppaamaan, kun useampi tonni kulki usein mukana tai edellä. Pitäisiköhän tässä olla vähän huolestunut, kun sonni on siirtynyt lauman eteen ja katselee kulkijaa silmä tiukkana?


Rantaa

Merivesi miinuksella reippaasti, n30cm. Uutpakanlahti oli tänään lähes kluuvi eli suuosasta olisi lähes päässyt kuivin jaloin yli.


Jänkäkurppa

Ainoat rantaniittyjen kahlaajat olivat kurpat. Onnistuin nappaamaan lentoon lähtevästi jänkäkurpasta jonkunnäköisen kuvankin.


Kommentoi
13.10.2015 Pihlavaluoto, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind