Viikkokierroksella, Siipyy, Kristiinankaupunki, 29.10.2015
Weblokit
Siipyyn saariston viikkokierroksen aika. Aamulla sen verta tuulta, että siirrettiin lähtöä pari tuntia. Tuuli putosi alle 10m/s, ollen iltapäivällä lähes tyyntä. Aurinkoakin näkyi muutamaan kertaan päivän mittaan. Lämpöä riittävästi, vähän alle 10 astetta. Merivesi vieläkin miinuksella 10cm.

Domarin rannassa vähän ennen kymmentä. Saari kierrettin huolellisesti ja tuttuun tapaan fladan ympäristö ja pohjoiskärki useampaankin kertaa. Pikkulinnut aika niukassa ja merikatselu tänäänkin hieman vähäisempää. Venepaikalta lähti aamulla liikkeelle taas nuorenoloinen minkki. Parhaita poimintoja saaren komppaamisesta: pajusirkku 1, telkkä 780, pulmunen 18, vuorihemppo 1, peukaloinen 4 ja lapasotka 3.

Iltapäivällä tuulen tyyntyessä taas hyvä syy yrittää Storbådanille. Apukuski kyllä oli sitä mieltä, että maininki on liian kova. Onnistunut maininnousu saatiin kuitenkin aikaiseksi. Saaressa paikallisena pesäpuutaan vahtimassa varispari, yksinäinen merikotka nousi rantakalliolta ja lounaiskalliolla loppusyksyn ensimmäiset omat merisirrit Kristiinankaupungista. Merellä ei telkkiä ja lokkeja kummempaa.


Flada ja haurut

Merivesi edelleenkin alhaalla. Tuulien tuomat haurut ovat muodostaneet kohtalaisen tulpan fladan meriyhteyteen. Flada lienee nyt sitten kluuvi.


Pajusirkku

Ruovikon reunassa ruokaili yksinäinen pajusirkku. Ruovikossa muutamia tiaisia ja peukaloisia.


Pohjoiskärki

Myös pohjoiskärjessä uutta haurua. Kärki tarkastettiin, ei merisirrejä. Vuorihemppo kärjen ruderaatissa.


Flada ja mökki

Fladan ruovikkomättäätkin tarkastettiin huolellisesti.


Jeesusvalot

Puoleltapäivin kulki eteläpuolelta sadepilvennäköisiä ja ne saivat aikaan upeat jeesusvalot.


Storbådan

Storbådan kompattiin tarkasti onnistuneen maihinnousun jälkeen.


Merisirrit

Saaren lounaisimmalta kalliolta löytyi 8 merisirriä. Ei näyttänyt olevan värirenkaita.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
29.10.2015 Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind