Viikkokierroksella, Domarkobban - Trutklobbarna, Kristiinankaupunki, 12.11.2015
Weblokit
Domarin rannassa hieman ennen auringonnousua. Keli paljon mukavampi, kuin luvattiin. Jopa aurinko paisteli välillä kirkkaalta taivaalta ja tuuli heikkoa. Kiersimme saaren tutulla kaavalla; pohjoskärki - fladan rannat - pohjoiskärki - koko muu saari - fladan rannat - pohjoiskärki. Kuin tyhjästä putosi paksu sumu puolen päivän aikaan. Saaressa loppusyksyisen hiljaista: telkkä 96, viherpeippo 11, heinäsorsa 36, tavi 1, kuusitiainen 1, jänkäkurppa 1 ja pohjoiskärjessä taas vuorihemppo.

Sumu ajoi meidät liikkeelle ja Storbådanin sijaan suunnattiin Trutklobbarnalle, pikkuisen kasmirinuunilintu silmäkulmassa. Trut koluttiin melko tarkasti ja jotakin sentään osui silmään: taivaanvuohi 5, räkättirastas 1, tilhi 15, hippiäinen 2 ja puuhun nouseva niittykirvinen. Maihin auringon laskiessa Domarkobbanin kautta, poimimassa unohtuneet tarvikkeet. Tosikos ensilumi jotakin lintuja taas saaristoon?


Flada ja haurut

Merivesi pitkästä aikaa plussalla. Flada, joka oli pitkään ollut kluuvi, oli taas tänään flada. Haurutulppa oli poistunut.


HL ja pohjoiskärki

Pohjoiskärkikin oli muuttanut ulkomuotoaan. Mahdollisesti sama vuorihemppo taas kärjessä.


HL ja eteläkärki

Päivemmällä nautittiin kauniista auringonpaisteesta eteläkärjen komppauksen ohessa.


Flada ja mökki

Fladan pohjukassa oli vesi myös korkealla. Vielä oli hyviä kahlaajapaikkoja, ei vaan lintuja. Ruovikotkin tyhjiä.


Trutklobbarna, eteläpää

Domarilta kun ajettiin pohjoisen suuntaan, kirkastui keli taas sumun takaa. Trutklobbarnan etelärantaa.


HL ja niittykirvinen

Taigakirvisen vuosipäivänä, rantaheinikon ja metsän reunassa, meitä juoksutti puuhun pari kertaa noussut äänetön niittykirvinen. Ilmankos se oli vähän hankala, kun Harry ei tässäkään tilanteessa sitä nähnyt.


Trutklobbarnan lounaisranta

Eteläkärjen meren puolelle oli tuulten ja aaltojen mukana noussut mukavan kokoinen haurukenttä.


Aurinko laskee sumuun

Koko iltapäivän ajan oli Domarkobban paksussa sumussa ja aurinko helli Trutklobbarnaan. Aurinko putosi kuitenkin tällä kertaa sumun joukkoon, ei horisontin taakse.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
12.11.2015 Domarkobban - Trutklobbarna, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind