Ensilumen aikaan, Siipyy, Kristiinankaupunki, 23.11.2015
Weblokit
Eilen ja viime yönä saatiin sitten ensilumi rannikon saaristoon, ei montaa senttiä, mutta lunta kuitenkin. Auringonnousun aikaan Domarkobbanin rannassa. Keli niukasti pakkasen puolella ja heikohko kaakkoistuuli. Aurinkokin pilkahteli pilvien välistä. Iltapäivällä nollakeli ja vähän enemmän tuulta. Merenkäynti riittavän voimakas, heikosta tuulesta huolimatta. Merivesi kunnolla plussalla, ehkä 30cm.

Tuttuun tapaan tuli kierrettyä sekä Domarkobban, että Storbådan. Merellä enemmän lintuja, kuin saarissa. Domarilta nisäkäshavaintoina 2+1 saukkoa, sekä tuoreet supikoiran jäljet. Linnuista mainittavimmat tavi 1, pulmunen 1, tilhi 1, urpiainen 28, viherpeippo 29 ja merisirri 5 - ei mitenkään huimaavaa. Runsain laji edelleen telkkä, joita reilu 100. Joutsenparvia harvakseltaan lounaan suuntaan, yhteensä 70.

Storbådan ei sen suurempia tarjonnut. Korkealla oleva merivesi ja melkoinen maininki pikkuisen hankaloittivat maihinnousua. Saaressa peräti kaksi paikallista lintua: pulmunen ja viimeisillä marjoilla ruokaillut tilhi. Rantavedessä yksinäinen haahka ja kanahaukka kävi kääntymässä saaressa.


Domarkobbanin flada

Viikon tuulet ovat avanneen kluuvin ja nyt se on taas flada. Haurumatto on painunut fladan pohjoisosaan. Ensilumi haurun päällä.


Domarkobbanin flada ja mökki

Pohjukassa enemmänkin vettä meriveden ollessa korkealla. Ruovikosta ei komppauksesta huolimatta löytynyt yhtäkään lintua.


Merisirrit lentää

Pohjoiskärjessä pieni merisirriparvi. 5 lintua lähti viimeisiltä kiviltä.


Merisirrit kivellä

Jäivät lähikiville ja neljä linnuista suostui samaan kuvaan.


Luoteisrannan haurut

Luoteiskulman pienelle rannalle on myös viimeisen viikon aikana noussut mukavasti haurua, valli yli metrin korkuinen.


Domarkobban, jatulintarha

Pieni lumikerros tuo saaren jatulintarhan hyvin esille.


Saukot kivellä ja Siipyyn kirkko

Domarkobbanin eteläpäässä ruokaili ja kisaili kaksi saukkoa. Tuntia myöhemmin yksinäinen saukko pohjoiskärjessä, liekö toinen näistä?


Storbådan ja kuuropilviä

Iltapäivän puolella kulki eteläpuolelta vesi-/lumikuuroja. Ei osunut onneksi kohdalle. Storbådanin eteläkalliot.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
23.11.2015 Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind