Saaren kierroksella, Säppi, Luvia, 13.12.2015
Weblokit
Tuulta ja sadetta on sen verran riittänyt, että Säpin suuntaan ei hetkeen ole ollut asia. Viimeksi tuli käytyä kuun vaihteessa. Tänään vähän heikompi tuuli, vaikka merenkäyntiä reippaasti. Kelikin puolipilvinen ja pari astetta plussaa. Iltapäivällä taas voimistuvaa lounastuulta reilu 10m/s.

Aamulla nopeasti tarkastamassa Lännennaulojen ja Pohjankallioiden luodot merisirrien kannalta - ei näkynyt. Siitä sitten Säppiin ja saarta kiertämään. Saareen oli eilen natiiviosasto rantautunut parin henkilön voimin ja aikoivat viettää muutaman päivän saaressa. Pohdintaa oli myös joulun vietosta Säpissä. Satamasta Lännennokalle majakan kautta Lepistöön. Länsipuolella ja Ek:lla merivettä ja tuulta riittävästi, olisi joutunut metsän sisällä rannat kiertämään. Knaperin ja Hanhiston kautta Karinnokalle, josta Krävelin kautta takaisin Satamaan. Prakalan kevyt läpikävely ennen maihinlähtöä.

Talvisen rauhallista, vaikka lumesta ja jäästä ei hajuakaan. Mustalintuja reilu 180, suurin parvi Eteläkarin edustalla. Kyhmyjoutsenella hieman liikehdintää etelän suuntaan, 52 + 26 määrittämätöntä. Telkkiä ympäri saarta yhteensä 115 lintua. Muuta mainittavia: varpushaukka, alli 3, riskilä 1, mustarastas 1. Mulfoneita vilkkaasti liikkessä, ainakin 9 eri eläintä. Ylämaankarja viety mantereelle.


Mustalintuja

Säppiä kohta ajellessa, nousi Eteläkarin edustalta paikallinen mustalintuparvi. Yksilömäärän arviointia voi kuvasta harjoitella. Oikea vastaus löytyy kuvan nimestä.


Prakala ja ampukoppi

Saareen saapuessani oli aurinko juuri nousemassa puiden latvojen yläpuolelle ja valaisi Prakalan ampukoppia.


Ullaranta

Ihan koko saarta ei rantoja myöden pystynyt kiertämään. Merivesi korkealla, Ullaranta metsässä, Prakala saarena ja sataman kluuvit salmina.


Hanhisto

Merivesi käynyt ylempänäkin rakkolevävallin perusteella. Hanhistossa pieni telkkäparvi ja vähän tiaisia.


Karinnokka

Tämän vuoden saaren ainoat tyrninmarjat löytyvät Karinnokan sataman tyveltä. Siinä se päivän mustarastas ruokaili.


Muovirullat satamassa

Ylämaankarja on viety mantereelle ja oli vielä lähtiessään muninut 4 valkoista munaa mufloneita varten.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
13.12.2015 Säppi, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind