Yliyön retkellä, länsisaaristo, Luvia, 14.-15.12.2015
Weblokit
Iltapäivällä hyvissä ajoin ennen hämärää liikkeellä. Länsituuli kohtalaista, onneksi suojaisa saaristo salli helpon kulkemisen. Puolipilvistä ja lämpöä viitisen astetta. Kovin paljoa ei lintuja ehditty katsomaan, vaan yritettiin saada paikat kuntoon päivän valossa. Aurinko laski mailleen vähän 15 jälkeen, valoisaa riitti jopa 16:30 asti.  Aamusta hyvissä ajoin ennen auringonousua liikkeelle, tosin kovin aikaista heräämistä ei vaadittu, kun aurinko nousee vasta hieman ennen kello kymmentä. Tuuli luvattua kovempi (12m/s) ja ulkokallioiden kierto ja Säppi oli jätettävä väliin. Avomeren reunalle noustiin maihin Puorkariin ja Kalliomaalle. Iltapäivän puolella hyvässä myötätuulessa kohti mannerta.

Lintuja niukasti. Mainittavimmat paikalliset taitavat olla telkkä 26, tukkakoskelo 1 ja tilhi 6. Joutsenilla, lähinnä kyhmyjoutsenella, selvää muuttoa etelän suuntaan. Aamupäivän ja päivän aikana yhteensä 63 eteläisiin suuntiin.


Aamu kajastaa

Aamu aloitettiin Puorkarissa hyvissä ajoin ennen auringonnousua.


Pinkki kalliolla

Koko porukka virkeänä heti aamutuimaan. Pinkkikin ensimmäistä kertaa saaristossa.


Marjakari

Sen verran oli tuulta ja merenkäyntiä, että Puorkarin lännenmäksi ei menty. Marjakarin merimetsojen pesimäluoto.


Pinkki veneessä

Kapteeni ei vielä tänään ottanut alusta komentoon vaan päätti pysyä visusti laitojen alapuolella koko venematkojen ajan.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
14.-15.12.2015 länsisaaristo, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind