Jokisuiston kierroksella, Kokemäenjoen suisto, Pori, 23.12.2015
Weblokit
Siitä olikin jo lähes kolme kuukautta, kun viimeksi tuli jokisuistossa liikuttua veneellä. Tilanne piti korjata tänään kauniissa kelissä. Liikkeelle keskustasta, josta juopia alas deltamaalle. Maihinnousut ja kaffehetket tutuilla paikoilla. Eteläpuoli Teemuluodon - Abessiinian - Fleiviikin tietämiltä jäi lyhyen päivän vuoksi heikolle katsomiselle. Trailerissa vasta pimeän laskeuduttua.

Linnut keskittyivät tyypilliseen tapaan sekä kaupungin liepeille, että deltan alaosiin. Kaupungin päässä tyypillisesti runsaasti heinäsorsia, muutama sata. Alempana isokoskeloita, telkkiä, tukkasotkia ja lokkeja. "Pikkulintuja" aika niukasti. Yrityksestä huolimatta en löytänyt pussitiaisen kevään soidinpaikan läheisyydestä pussia tai edes pussin aihetta, pitää vielä etsiä uudelleen. Päivän mukavimmat poiminnat olivat: uivelo 1 Isojuovalla, tukkasotkia 3 normaalikuntoista ja 1 siipirikko alaosissa, laulujoutsenia deltalla yhteensä 105, kuningaskalastaja lensi pari kertaa juovan yli ja äänteli innokkaasti Kivinin kohdilla Isojuovalla ja iltahämärässä harmaahaikara Raumanjuovassa.


Huvilajuopa

Jokisuistosta laskettelin Huvilajuopaa alavirtaan. Lanajuopaa ei ollut pääsyä korkealla olevan jokiveden juoksi, +80cm.


Fäärttiinjuopa

Fäärttinjuopaa Isojuovalle kaffehetken jälkeen.


Karvianjuopa

Syksyllä Karvianjuopa niitettiin ja näyttää se melko erilaiselta, kuin alkukesällä. Vaikka jokivesi oli ylhäällä ja juopa avoin, virtaus aivan minimissään, edes Buster ei pahemmin alavirran suuntaaan kulkenut. Taitaa jokivesi ohjautua ihan jostakin muualta?


Mormor

Karvianjuovan alaosassa tervehdin Mormoria.


Suuruskallio

Suuruskalliolta edelleenkin hienot näkyvät deltalle. Kesän aikana edusta on kasvanut melko paljon umpeen ja avovesialueet heikommin hallittavissa.  Kallio alkaa hiljakseen jäädä ruovikon ja puuston sisään.


Kyhmyjousenet kivellä ja isosuuli

Aurinko laskee jo aikasin joulun aikaan. Kyhmyjoutsenet ja isosuuli Isojuovan varrella.


Jokisuiston helmet

Jokisuiston helmi alajuoksulla.


Laskenut aurinko

Päivän kohtalaisen voimaskas tuuli tyyntyi lähes kokonaan iltaa kohti. Taivas kirkas ja tyyntä, lämpöä +4 astetta - Länsirannikon talvea.


Suiston entinen lintuasema ja täyskuu

Suiston vanha lintuasema aika kriittisessä pisteessä. Jokivesi ei ihan vielä "pesässä", mutta ei paljoa puutu.


Maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
23.12.2015 Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind