Tulipas se talvi nopeasti, Meri-Pori, Pori, 3.1.2016
Weblokit
Pakkaset alkoivat 27.12. ja jo vuodenvaihteen jälkeen ovat lähes kaikki lahdenperät ja viikit kattavassa jääpeitteessä. Meren puolella jonkin verran jäätä, ulapat vielä avoinna. Taisi alkaa maakravun aika. Lunta ei muuta kuin pieni ripaus, mutta pakkasta riittävästi, tänäänkin -10 astetta. Talvea kohti mennään, tulisikos jo pitkästä aikaa kunnon jäätalvi?

Tänään aamusella muutaman tunnin merikatselu Kallioholman Olauksen suojissa. Paikalla yllättäen useampikin havainnoija, lienee vuodenvaihteella vaikutusta asiaa? Tahkoluodosta katsastamaan Reposaarta, josta Lampaluodon ja Antooran kautta Uniluotoon. Sen verran on päivä vielä lyhyt, että muualle ei pahemmin enää ehtinyt.

Tahkoluodossa hieman liikettä merellä, vaikka pakkasen aiheuttama lämpöväreily pilasi näkyvyyden: isokoskelo 27, sinisorsa 29, joutsenet 11, telkkä 14, mustalintu 8, merimetso 5, kuikkalaji 1 ja kaakkuri 1. Reposaaressa muutama isokoskelo ja satakunta lokkia. Anttoora ja Lampaluoto oletetun hiljaisia. Kirrinsannalla laulujoutsenia 10. Uniluodossa kohtalaisen hyvin vesilintuja: laulujoutsen 4, telkkä 35 ja isokoskelo 98. Lisäksi lokkeja 30.


Tahkoluoto, Kallioholma

Kallioholmassa jäätä vasta hieman kallioiden kuorrutuksena. Eilen iltapäivällä paikalla havaittua määrittämätöntä kahlaajaa etsittiin, mutta eipä enää löytynyt.


Anttoora, lounaiskulma

Anttooran etelänpuoleinen selkä pääosin jään peittämä, tosin vielä lauttoina.


Anttoora, länsi

Länsipuoli pääosin ohuessa uudessa ja tasaisessa jäässä. Rannat vielä avoimena.


Pastuskeri

Pastuskerin sillanpielessä enää pieni sula, jossa ainoina lintuina isokoskelopariskunta.


Hilskansaari

Hilskansaarin kärjen sula käymässä pieneksi. Sulassa 10 laulujoutsenta, ei muita lintuja. Vielä eilen paikalla oli pitkään selvinnyt siipirikko silkkiuikku, tänään ei enää näkynyt, taisi pakkanen korjata...


Uniluoto, Palomöljä

Reilu puoli tuntia auringonlaskusta ja vieläkin Uniluodossa oli lisäkseni muitakin katselijoita. Hämärää alkoi jo olla.


Uniluoto, eteläranta

Uniuodon etelärantaa sinisen hetken aikaan.


Kommentoi
3.1.2016 Meri-Pori, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind