Merikatselulla kärjessä, Tahkoluoto, Pori, 25.1.2016
Weblokit
Auringonnousun aikoihin Kallioholman kärkeen. Kirrinsannalla katselin kelin lohduttomuutta, sumua ja tihkua, mutta kärkeen tullessa tilanne oikin jo ihan toinen. Sumu oli juuri haitumassa ja itse asiassa merellä oli hieno väreilemätön näkyvyys. Bonuksena lähes koko kärki ilman jäätä. Paras paikka Olauksen kyljestä oli jo varattuna, mutta sen verran oli mukava keli, että useampia hyviä paikkoja oli valittavissa. Kärjessä oli tänään suorastaan vilkasta, kun lisäkseni pari paikallista ja yksi sisämään edustaja oli katselemassa merelle. Hieman puolenpäivän jälkeen palasi aamun sumu ja oli syytä suunnasta sisämaan suuntaan.

Kohtalaisen kelin lisäksi oli merellä hieman liikettäkin. Pasi näytti pari riskilää ja nuoren naurulokin. Merellä lisäksi mm. pilkkasiipiä kolme, mustalinja 8, merimetsoja 2, alleja 6 ja Hylkiriutan edustalla 72 telkkää. Harvinaisen mukava talvinen merikatselu.


Eteläpuoli ja Kaijakari

Eteläpuolella vai irtonaista pientä lauttaa matkalla kohti etelää.

.
Kärki, kallio, tuulivoimala ja Kupeli

Sama tilanne kärjen edustalla. Kupeli ja Hylkiriutta kokonaan avovedessä.


Riskilä, 2kv

Jääsohjon seassa ruokali nuori riskilä. Toinen lintu kauempana Kaijakarin lähellä. Myöhemmin päivällä nuori riskilä lensi kahdesti kärjen editse kohti pohjoista, kyseessä taisi olla kuitenkin aamupäivän paikalliset linnut.


Sataman pohjoispuoli

Sumuverho nousi aamulla ylemmäs ja roikkui lähes koko päivän tuulivoimaloiden kärjen tasolla. Merelle näkyvyyttä se ei haitannut.


Kommentoi
25.1.2016 Tahkoluoto, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind