Jäitä ja vesilintuja, Kuuminainen, Pori, 19.2.2016
Weblokit
Useampana päivänä on tullut poikettua katsastamassa Preiviikinlahden suuosan vesilintu- ja jäätilannetta. Parhaiten lahdelle on näkyvyyttä Hevoskarista ja Vähäniemen molemmin puolin. Eteläpuoleisilla tuulilla vielä mukavan suojaisaa. Välillä on avovesi ollut aivan Kuuminaistenniemen rannassa ja välillä edessä on ollut reilu kilometrin ajojääkenttä. Periaatteessa Preiviikinlahti on avoinna linjalle Yyteri Lietteet - Kakkuri - Niementie, tuulen mukaan hieman jäälauttoja.

Vesilintuja alueella ihan kivasti, tänäänkin lähemmäs tuhat yksilöä mm. kyhmyjuotsen 9, heinäsorsa 12, isokoskelo 527, telkkä 343, tukkasotka 16, uivelo 12. Lokkeja, harmaa- ja merilokkeja, saariston isoimmilla pesäluodoilla jo useita kymmeniä. Lokkien soidinhuutelu jo aktiivista. Merikotkapariskunta parillakin reviirillä. On se vaan jo keväisen oloista.


Hevoskari, länsipuoli

Tänään Hevonkarin ja Puskurin/Svartgrundin välinen alue täynnä ajojäätä. Avovesi hieman kauempana. Linnut erottuivat hyvin erinomaisen kelin ansiosta.


Hevoskari, itäpuoli

Hevoskarista idän suuntaan sama tilanne. Julunkarin ja Puolivälinkarin välissä edelleenkin yhtenäinen ja ehjä jääkenttä.


Vähäniemi, pohjoispuoli

Vähäniemen kärjessä avovettä rantaan asti. Yli Preiviikinlahden avoin selkä Lietteille.


Vähäniemi, idän suuntaan

Jäänreuna hieman Kakkurin sisäpuolella. Rengaskivi vielä kiintojään alueella. Vesilinnut mukavasti näkyvillä.


Kommentoi
19.2.2016 Kuuminainen, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind