Keväinen saarenkierros, Luvia, Säppi, 11.3.2016
Weblokit
Aamun ja aamupäivän pienen laskutaistelun jäljeen löytyi sopiva kolo ja Buster onnistuneesti vesillä. Keli ei paljoa parempi olisi voinut olla: kirkas auringonpaiste, lähes tyyntä ja nollakeli. Päivällä jostakin hetkeksi pieni pilvirintama, mutta muuten keli samanlaista iltaan asti. Säpin rannassa puoleltapäivin ja maihin vasta ehtoon edellä. Veneen ollessa trailerissa, pakkasta pari astetta.

Kiersimme saaren vastapäivään, vain Kräveli jäi väliin. Lunta edelleenkin 10-15cm ja heikko hankikanto - raskasta oli. Lintuja vähän oletettua niukemmin ja nekin pääasiassa vesilintuja: haahka 8, alli vajaa 60, mustalintu 8, pilkkasiipi 6, kyhmyjoutsen 42, isokoskelo 80, tukkakoskelo 8 ja telkkä 62. Lokkeja runsasti Präälissä ja kaempana Luvialla reviireillä. Merikotkia ainakin kahdella pesäpaikalla. Pikkulinnuista vain tiaisia. Naakkoja muutamia parvia pohjoiseen. Tikkoja sen sijaan kolmea lajia: valkoselkätikka Poponniemessä, Palokärki majakalla ja kaksi käpytikkaa. Merimetsoja, merihanhia ja ristisorsaa ei näkynyt. Nisäkkäistä halleja 1 ja mufloneja vähintään 26 - taisi olla oma ennätys.


Pinkki ja Prakalan ampukoppi

Onnistuneesti perillä. Rantautuminen luonnonrantaan.


Säpin satama

Kruununmöljän sisäpuolella oli vanhaa ja uutta jäätä sen verran, että Busterin joutui jättämään ulkoreunalle.


Lepistön ranta

Säpin isommat jääreunat löytyivät poikkeuksellisesta paikasta, Lepistön rannasta.


Hanhisto

Hanhisto vieläkin hyvin talvisen näköinen. Kiviharjuilla pieniä pälviä.


Pinkki ja mufloni

Majakan navetan muflonien ruokintapaikalta meitä väisti 23. yksilön lauma. Piti vilkaiseman, onko heinäpaali syötävässä kunnossa. No siellähän yksi mufloni oli heinäpaalin sisällä hartioita myöden. Aattelin, että se on jäänyt johonkin kiinni ja pitihän kaveria auttaa. Ensi töikseni menin ja taputin sitä kevyesti takapäästä. No sehän otti pään ulos ja huomasi meidät. Sitten vaan muun lauman jälkiä seuraten reipasta vauhtia kohti saaren sisäosia.


Muflonit heinäpaalissa

Sitten kiersin paalin toiselle puolelle ja siellähän niitä oli vielä kaksi lisää! Molemmat liikkeelle samalla tavalla: kevyt taputus takalonkkaan. Yhteensä mufloneita ruokinnalla siis 26. Täytin taas kaura-automaatin.


Majakka ja talot

Majakkapihalla tuli napattua yleisin saaresta otettu kuva.


Laituri ja heinäpaalit

Sataman tyvellä olevista heinäpaaleista avasin viime kerralla toisen ja hyvin on muflonit sen näköjään löytäneet.


Kruununmöljä

Ehtoon edellä paluu takaisin Kruununmöljälle. Eipä vieläkään muita näkynyt. Kulkujäljetkin kaikki omiani.


Kaffehetki Prakalassa
.
Päivän viimeinen kaffehetki vietettiin Prakalan ampukopin kulmalla nätissä auringonpaisteessa.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
11.3.2016 Säppi, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind