Hanhi- ja joutsenmassaa, Pori - Ulvila, 27.3.2016
Weblokit
Niin ne hanhet ja joutsenet taas tupsahtivat, vähän kuin yllättäen. Jotenkin tuntuu, että joutsenten ja hanhien muutto on aikaistunut hiljakseen. Tosin pari viimeistä talvea on olleet sen verran leutoja, että lähimmät talvehtijat eivät ole kovin pitkällä ja ne ehtivät nopeasti Satakuntaan asti. Viime vuoteen verrattuna, tulivat merihanhien massat aikaisemmin, kuin metsähanhien. Viime vuonna taas metsähanhien massa tulivat ensin, kun ne yleensä seuraavat merihanhea - mistä sitten ikinä johtuukin.

Viimeisen parin viikon aikana on tullut ahkerasti kierrettyä Porin, Ulvilan, Nakkilan, Luvian ja Eurajoen hanhipeltoja. Kuvia on tullut otettua melko niukasti, vain nautittu isoista linnusta talven jälkeen. Hanhia ja joutsenia on kyllä riittänytkin. Mihinkään ennätyskertymiin ei ole pääsy, laajalti sulana olevien paikkojen vuoksi. Parhaana päivänä joutsenia on tullut laskettua yhteensä 2100, metsähanhia 3500 ja merihanhia 1400. Joukossa ollut jonkin verran tundra-, lyhytnokka- valkoposki- ja kanadanhanhia. Ensimmäiset kurjet ovat myös ilmestyneet pelloille.


Laulujoutsenia

Laulujoutsenia ja metsähanhia Ulasoorin peltoaukealla.


Metsähanhia

Samasta parvesta yritetty tarkentaa metsähanhiin, joita ainakin osa kuvan linnuista.


Laulujoutsenia

Laulujoutsenia Lattomeren peltoaukealla. Päivällä auringonpaiste haittaa peltolintujen katselua, aiheuttaen kovan lämpöväreilyn jäisellä pellolla.


Kurkia

Kurkia yhteensä muutamia kymmeniä. Suurimmat määrät ovat vasta matkalla.


Kommentoi
27.3.2016 Pori - Ulvila, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind