Merikatselua ja saarikierrosta, Haminakari - Hylkiriutta, Pori, 11.4.2016
Weblokit
Auringonnousun aikaan Haminakariin. Pakkasta mantereella useampi aste ja Haminakarissakin asteen verran. Meri rasvatyyni. Lämpöväreilyä oli aamusta turhan paljon, jonka vuoksi yli 2km päästä menneet linnut jäivät pääosin tarkemmin määrittämättä. Väreily onneksi hellitti aamupäivän aikana. Aamusella katselutilannetta huononsi vielä idänpuolella makaava tumma pilvilautta ja lännen puolen kirkas taivas. Ei siis niitä parhaita staijjauskelejä.

Merellä liikkui aamun väreilyssä kohtalaisesti vesilintuja. Pikkulinnulla myös hieman liikehdintää. Päälajina oli tänään mustalintu ja hyvänä kakkosena haahka. Jonkin verran myös pilkkasiipiä ja kaakkureita liikkeellä. Aamun parhaimmistoa olivat ruokit (22), härkälintu (12) ja kevään ensimmäinen kyhmyhaahka.

Aamu staijjin jälkeen suuntasin vielä Hylkiriutalle lyhyelle tarkistuskäynnille. Meri- ja valkoposkihanhella vaikutti jo olevan naaras pesällä. Ensimmäiset selkälokit paikalla. Haahkoja nopealla laskennalla 805 paikallista.


Haminakari

Aamupäivällä Haminakarin staijjipaikalta luoteeseen.


Kyhmyjoutsen

Jotkut linnuista menivät sentään läheltä, pääosa muuttolinjasta tänään väreilyn seassa.


Kyhmyhaahka ja haahkoja

Parvien katselu ei ollut niitä kaikkein mielyttävämpiä. Onnenkantamoinen osui kohdalle, kun kyhmyhaahka koiras, toinen parven peräpäästä, tuli tarpeeksi läheltä. Laji on sitten viime vuosista käynyt kovin vähälukuiseksi. Oliskohan syynä leudot talvet?


kv-haahka ja haahkoja ns. Tahkohaahka

Vähän lähempää tuli muutamia haahkaparvia ja parissa mukana esiaikuinen koiras, tässä viimeisenä alimmaisena.


Hylkirutta

Puolenpäivän nurkilla poikkesin pikaisesti Hylkiriutalla. Lokeilla ei vielä pesiä, varoittelua kylläkin.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
11.4.2016 Haminakari - Hylkiriutta, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind