Viiriäinen, Kyläsaari, Pori, 16.5.2016
Weblokit
Päivänretkellä joenvarsipeltojen kierroksella, korvaan tarttui jostakin kauempaa lyhyt viiriäisen lyhyt soidinhuuto. Reilun kymmenen minuuttia joutui odottelemaan, ennen kuin huuto kuului uudelleen ja pystyin hieman kohdentamaan äänen suuntaa. Hetken kulttua seisoskelin viiriäisen oletetulla huutelupaikalla ja pienen odottelun jälkeen kuului pari sarjaa aika läheltä. Ohessa paikalla tehty lyhyt äänitys. Tarjosin kaverille hieman atrappia ja se näytti reagoivan aika helposti ja vaihtoi useasti paikkaa.

Paikalla sopivasti ojanpohja. Yksi verkko pyyntiin ja atrappi soimaan. Viiriäinen kuuli selvästi atrapin, mutta ei suostunut verkon läheisyyteen. Paimensin lintua hieman ja se lähtikin kerran lentoon ja putosi läheisen metsän reunaan, jossa aloitti taas huutelemaan. Siirsin hieman verkkoa ja uusi yritys. Sain linnun kerran lentoon ja sen jälkeen se kuuli selvästi atrapin. Lensi oma-aloitteisesti verkon ja itseni väliin ja siitä vain pieni "tönäisy" ja viiriäinen oli verkossa. Rengastuksen ja kuvauksen jälkeen vapautin sen samalle paikalle ja se jatkoi harvakseltaan huutelua.

Tämä olikin jo toinen viiriäiseni Porista tänä vuonna. Ensimmäinen oli Paarnoorin ruovikkolavalla pari päivää aikaisemmin eli 14.5. Ne taitavat olla toistaiseksi Porin ainoat kuluvana vuonna.


Viiriäinen sivulta

Viiriäispotretti pyyntipaikalla. Olen paria yksilöä koettanut pyydystää aikaisemminkin, mutta huonolla menestyksellä.


Viiriäinen, kylkipotretti

On se viiriäinen pieni lintu. Taitaa olla aika suoritus tehdä noilla siivillä pitkä muuttomatka.


Kommentoi
16.5.2016 Kyläsaari, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind