Saariston puskia kuuntelemassa, luoteissaaristo, Pori, 31.5.2016
Weblokit
Auringonnoususta rasvatyynessä ja mukavan lämpimässä kelissä luoteissaariston saaristokuunteluun. Kiersin ulkoreunan saaria Maaherroista Munakariin ja Enskereiden kautta Silakkariutalle. Maissa tuli käytyä vain parissa kohdassa lyhyesti. Keli koko päivän hieno ja kuuntelukeli myös optimaalinen. Kuunteluiden tulos oletettua heikompi: ruokokerttunen 2, luhtakerttunen 1, satakieli 2, mustapääkerttu 4, pensaskerttu 12 ja hernekerttu 11. Lähes vakiolajeista jäi puuttumaan viitakerttunen ja idänuunilintu. Vesilintuja ei kovin tarkasti tullut katsottua, lähinnä haahkoja, koskeloita, telkkiä ja merimetsoja kohtalaisen runsaasti. Pari nuolihaukkaa reviireillään. Räyskiä 3 paria ja merikihuja 6 paria.


Maa-Pöksy

Aamun toinen kohde oli Maa-Pöksy. Laguunin pohjukassa pensas- ja mustapääkerttu.


Steenkumppoosi

Steenkumppoosin pohjoispäässä muutama kerttu ja yksi luhtakerttunen. Kalalokki hautoo laiturin vieruskivellä.


Merimetsoja

Merimetsoja aluella kohtalaisesti. Ei pesintään viittaavaa. Pääosa linnuista luultavasti Landskatan yhdyskunnan saalistavia lintuja, osa eittämättä Merikarvialta häädettyjä.


Kalalokki, västäräkki ja kivitasku

Päivän huippuluokan lintukuvia, Kumppoosien väliluodon kuivasta puusta: kalalokki, västäräkki ja kivitasku.


Kalalokit naurulokin kimpussa

Kalalokit näyttivät olevan ärhäkällä tuulella. Linnut kävivät vuorotellen nokkimassa vanhaa naurulokkia. Naurulokin tilanne näytti aika heikolta ja puutuin luonnon kulkuun. Nappasin naurulokin kiinni ja siirsin sen hieman pidemmälle kalalokkien reviiriltä. Ainakin vielä silloin se näytti virkeälle.


Munakarin kalliot ja limaska

Kaffeen jälkeen kävin katsomassa Munakarin länsikalliolta lähes tyynelle merelle. Lammikoissa jo yllättävän paljon limaskaa, jos se nyt sitä on.


Siitepölyä

Tyynessä kelissä myös isoja siitepölylauttoja, lähinnä kai mäntyä ja katajaa.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
31.5.2016 luoteissaaristo, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind