Iltavaloilla kahlaajia ja vesilintuja, Hilskansaari, Pori, 11.6.2016
Weblokit
Ehtoon edellä Kirrinsannalla, josta Hilskansaareen, lintutorniin ja ratapenkalle. Kauniissa myötävalossa ja väreilymättömässä kelissä oli hieno katsella paikalla olevia lintuja. Pohjoisenpuolelta kohtalainen tuuli, sopivalla sijoittautumisella se ei häirinnyt. Joki- ja merivesi sen verran alhaalla, että Hilskassa mukavat lietteet. Paikalla kahlaajista tyllit 19, suosirri 2, suokukko 23, mustaviklo 32 ja valkoviklo 2. Kahlaajien muuttosuuntaa vaikea arvata. Paikalla myös kohtalaisesti puolisukeltajia mm. tavi 43, heinäsorsa  28 ja haapana 8, siis sulkasatoa aloittelevia koiraita. Myös pääskynsukuisia saalisteli kivasti suojaisissa paikoissa: tervapääsky 120, törmäpääsky 43, räystäspääsky 22 ja haarapääsky 85.


Panoraama, Hilskansaaren eteläpuoli

Hilskansaaren eteläpuolinen maantien ja rautatien välinen allas ja sataman rakenteet. Allas kasvaneen muutaman vuoden sisällä umpeen, eikä oikein jäätkään pääse muokkaamaan. Kuva isoksi klikkaamalla.


Saalistava kalasääski

Altaassa kävi kalasääski saalistamassa. Silmä kovana kohti saalista. Linnulla näytti olevan myös värirengas, jonka onnistuin kuvasta selvittämään.


Kalasääski ja hauki

Yritys tuotti tulosta ja hauki lähti kalasääsken matkaan.


Haapanapari ja taveja

Tornin edessä ja penkan takana puolikeltajakoiraita. Tosin kuvassa myös pari naarasta. Edessä haapanat ja taustalla tavit.


Kommentoi
11.6.2016 Hilskansaari, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind