Merilintureittilaskentatestiä, Laitakari - Pohjankalliot, Luvia, 15.6.2016
Weblokit
Tänään hieman auringonnousun jälkeen testaamassa toista merilintulaskentareittiä, nyt Luvialla. Reitti lähtee Laitakarin vieresvenesataman edustalta ja jatkuu saariston reunaa seuraten Marjakarin ohi Pohjankallioille. Keli suosi: tyyntä, aurinkoa ja lämpöä riittävästi, ollen päivällä jo lähes helteinen.

Lintuja kohtalaisen mukavasti. Lajistossa ei oikeastaan mitään poikkeavaa, sisällä silkkiuikkuja ja naurulokkeja, ulkona merimetsoja ja haahkoja. Vesilinnuilla poikueita ja lokeilla pieniä maastopoikasia. Ensimmäiset naurulokinpoikaset lennossa. Jos nyt jotkut pistivät silmään, oli harmaalokkien  ja pääskyjen vähyys. Jotenkin odotin, että molemmat lajit olisivat olleet runsaampia. Selkälokkeja reitillä reilu 40 yksilöä.


Saunalautta

Tämä venetyyppi näyttää yleistyvän kovaa vauhtia. Vielä ei taida löytyä tehdasvalmisteisia, mutta suosion perusteella taitaa olla vain ajan kysymys.


Kettu kivellä

Muutkin, kuin me, tarkkailivat vesilintujen ja lokkien poikasia. Kettu, jos sen nyt kuvasta tuntee, kurotti uloimmalla kivellä kohti isokoskelopoikuetta.


Pinkki ja uros valkoinen paimenkoira

Luvian saaristossa törmää näköjään sukulaisiinkin!


Kaffepaikkatesti, Vähä Huilkrunni

BRH suosittelee
tähti
tähtitähti

Reitille osui mukavia laitureita ja Vähä Huilkrunnissa suoritimme kaffepaikkatestin.
+ Hyvät laiturit
+ Runsaat ja hyvät istuimet
+ Useampi sateen- ja tuulensuoja
+ Rannassa mukava kumimatto rantautumista varten
- Ei kummoinen lintupaikkana
- Laiturit rakennettu isommille aluksille
- Laitureissa voi paikoin olla ruuhkaa.


Kaffepaikkatesti, Nirvo

BRH suosittelee
tähti
tähti
Ja kun kaffepaikkatestien alkuun päästiin, niin ulommassa saaristossa oli kohdalla mukavasti Nirvon tuleva vierasvenesatama nykytilassaan.
+ Rauhallinen ja hiljainen paikka
+ Kohtalainen lintupaikka
- Rantautuminen ei niitä helpoimpia
- Istumapaikat vähissä
- Sateensuoja puuttuu
- Tuulensuoja puuttuu
- Aallokko voi paikoin haitata rantautumista


Tyhjentynyt pesimäluoto

Reitin päätepisteestä palatessamme vilkaisimme Marjakarin merimetsokolonian tilannetta. Eteläosan uusi pesimäluoto on tyhjä. Saaren tyhjenemistä voi vain arvailla ja paras arvaus on merikotkien häirintä ja sen ansiosta lokkien ja varisten predaatio. Jälkiä pesien rikkomisesta ei ollut.


Merimetsopesät, V

Idänpuolen uudessa pesimäluodossa on pesintä jatkunut normaalisti ja ensimmäiset poikaset näkyivät jo kauemmas veneestä. Lähiaikona lasketaan.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
15.6.2016 Laitakari - Pohjankalliot, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind