Saaristokiertelyä, Säppi - Pohjankalliot, Luvia, 23.7.2016
Weblokit
Aamusella sumuisessa, mutta heikkotuulisessa kelissä kohti Luvian ulkoreunaa. Aamulla pikainen pysäys Luoteenräyhässä, josta Säpin Karinokalle. Kiersin Säppiä Hanhistoon ja siitä Eteläkarille, sekä takaisin. Keula kohti länttä ja Ulkolaskua, jonka kautta Pohjankallioille ja vielä pikainen piipahdus iltapäivällä Marjakarin merimetsokoloniassa.

Kahlaajia ja vesilintuja kivasti. Säppi yllättäen aika tyhjä kahlaajista, muutamia sirrejä ja mainittavimpana 7 metsäviklon parvi. Vesilintuja laajalla alueella Säpin luoteiskulmasta Lännennauloille asti. Päälajeina merimetso, haahka, telkkä ja silkkiuikku. Pohjankalliolla sentään jonkin verran sirrejä; suo- 63, kuovi- 2, iso- 1 ja pulmussirri 11. Sirrit kaikki vielä vanhoja lintuja. Tiiroja jonkin verran, jo kuitenkin selvästi vähentyneenä. Merimetsoista osa poikasista vielä pesissä, pääosa jo liikkeellä.


Säppi, Karinnokka

Säpissä tuli rantauduttua Karinnokan laituriin. Järviruoko valtaa alaa täälläkin.

Säppi, Hanhisto

Hanhiston rantaniitty mukanvan tasainen. Saaressa on tänä vuonna reilu 10 normikarjaa, ylämaalaiset eivät tänä vuonna saaressa. Näyttää vähän siltä, että normikarja ei ole riittävän tehokas.


Säppi, Ulkolasku, merimerkki

Pitkin kevättä olenkin katsellut ulkolaskun ilmestystä. Piti tänään oikein käydä paikalla. No kertalämmitteisen kiukaan yläosahan se siellä. Löylyä ei yrityksistä huolimatta irronnut.


Sinilevää

Lähes tyynessä kelissä näkyi merellä sekoittunut sinilevää kohtalaisina mattoina ellen sanoisi jo puurona. Sisempänä levää ei vielä ollut.


Suosirrejä

Pohjankalliolla lepäili kohtalaisesti kahlaajia. Kuvassa suosirrejä, joista toinen vasemmalta kantaa rengasta.


Pulmussirri

Yksittäisiä pulmussirrejä vähintään 11 yksilöä. Näkyivät kaikki samoilta jalansijoilta. Pulmussirri vaikuttaa olevan tänä vuonna normaalia yleisempi.


Kannusruoho ym.

Saariston kasviloisto hieman hiipumaan päin. Uskaltaisin jopa veikata keltaisen olevan kannusruoho?


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
23.7.2016 Säppi - Pohjankalliot, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind