Saarien kiertelyä, Ourat, Merikarvia, 26.-27.7.2016
Weblokit
Pari päivää merellä ja saarissa Merikarvian Ourien saaristossa. Liikkelle aamupäivällä. Ensimmäiseksi kohteeksi Stakki ja sen länsikalliot. Katselimme merelle reilu 5 tuntia. Liikehdintä aika rauhallista, ehkä olimme hieman liian myöhänä liikkeellä. Päälajina merimetso, joita suuntaan ja toiseen useita satoja - Merenkurkun pesijät taitavat olla matkalla etelään. Muita mainittavia liikkujia olivat mustalinnut (420), haahkat (1200) ja tiirat (90). Pieniä määriä kahlaajia, harvaksetaan etelään. Paikallisena Isokallion selkälokit (40 vanhaa ja 8 nuorta), muutama ruokki ja riskilä sekä luotokirvispoikue. Kiersimme venellä pohjoisluodot, kunnes ehtoon edellä siirryimme Hamskeriin, jossa yön yli.

Aamusella lyhyt merikatselu Stakissa ja tuulen voimistuessa katsomaan pohjoisosan saaristoa. Täälläkin merimetsoja tarpeeksi ja haahkoja kohtalaisesti. Haahkalla näyttää poikastuotto paremmalta, kuin moniin vuosiin. Muutamia selkälokkeja hajallaan saarissa, vain pari nuorta. Kyhmyjoutsenia lähes 200 ja silkkiuikkuja hieman vähemmän 145. Muutama räyskä- ja merikihupari vielä pesäpakoilla poikasten kanssa.


Stakin länsiranta

Staijjipaikalta etelään. Stakin länsirantaa. Tuuli heikkoa, merellä edellispäivien jäljiltä vanha maininki.


Stakki koilliseen

Miltein samoilta jalansijoilta pohjoisenpuolelle. Vasemmalla keskikohdilla Isokallio.


Merimetso

Merimetsoja näkyi Ourien alueella yhteensä reilu tuhat yksilöä. Lajihan ei pesinyt tänä vuonna Merikarvialla.


Iltanuotiolla Hamskerissa, BRH & Pinkki

Ehtoon edellä Hamskerin iltanuotiolla.


Hamskerin länsiranta

Yöksi lupailtiin ukkosta, mutta ei edes elosalamia näkynyt. Merellä lännessä oli auringonlaskun aikaan jotakin pientä pilvenmuodostusta.


Ourien pohjoissaaristoa

Aamupäivällä vielä kiertämässä pohjoispuolen saaristoa. Päiväksi nousikin reipas 15m/s, joten ulkoreunalla ei olisi kovin kivaa ollut.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
26.-27.7.2016 Ourat, Merikarvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind