Saaristoretkellä, Säppi - Pohjankalliot - Eeköre - Kuornoori, Luvia, 6.8.2016
Weblokit
Aamulla taas hieman sumua. Lähes rasvatyynessä vesille ja kohti Säppiä. Maihinnousu Karinnokalle, josta läpimärässä heinikossa Hanhistoon. Hanhistosta Eteläkarille kääntymään Lohiloukolla ja samaa reittiä takaisin. Kahlaajia yllättävän runsaasti mm. tylli 82, suosirri 185, pikkusirri 2 ja pulmussirri 2. Kahlaajien lisäksi vain muutamia pajulintuja ja ruokokerttusia. Yksittäinen kirjosiipikäpylintu huuteli Johteella.

Säpistä kohti Luvian ulkoluotoja. Pari maihinnousua Pohjankallioille, josta Punaisenkallion kautta Eeköreen. Kahlaajia oli kallioillakin mm. pulmussirri 14, pikkusirri 2, karikukko 6 ja suosirri 160. Tiiroja enää aina niukasti, vajaa 40 yksilöä. Kalalokit hieman lisääntyneet - pohjoisesta tulleita? Vesilintuja edelleen mukavasti: merimetso 2500, haahka 800, telkkä 120, silkkiuikku 110.

Eekörestä kaakon suuntaan ja Kuornooriin. Saaressa oli natiivitkin paikalla ja esittelyn perusteella taas on kaikkia "pientä" puuhasteltu kesän ratoksi. Saunan ja varpaiden 
lämpötilanne vielä epäselvä. Kiitokset lounaasta ja kaffeista isäntäväelle! Trailerissa 19 aikoihin.


Säppi, Hanhisto

Hanhiston rannassa kivasti hauruja ja kahlaajia. Merivesi aika korkealla +15cm. Nyt olisi erinomaiset kelit kahlaajapyynnille. Nykykarja ei näytä olevan kovin tehokas siivoaja ja sen vuoksi heinikolla pituutta edellisvuosia enemmän.


Väylän reimaus

Marjakarin kulmalle tupsahti alus pudottelemaan reimareita. Piti oikein käydä jututtamassa. Tekeillä on oma epävirallinen väylä Ihanan saaristoristeilyjä varten. Liittynee jotenkin suunniteltuun Nirvon käyntisatamaan?


Rantakukkaa ym.

Osa kasveista vielä kukintavaiheessa. Jos nyt kuvasta jotakin tunnistan, niin ainakin rantakukka.


Pulmussirri

Pulmussirrejä edelleenkin kivasti ulkokallioilla, vähintään 14 yksilöä. Kaikki vanhoja lintuja.


Kesäkeittiö

Kesäkeittiö lounasaikaan Eekören kallioilla.


Jussinkalliolta länteen

Jussinkallion karut kalliot laelta lännen suuntaan. Kahlaajia kallioilla, osa koloissa ja vaikeasti huomattavissa. Pari vanhaa riskilää lounaassa.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
6.8.2016 Säppi - Pohjankalliot - Eeköre - Kuornoori, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind