Lahdenpohjan hoitoniittyillä, Paarnoori - Esko, Pori, 11.8.2016
Weblokit
Kuun alusta alkaen on merivesi ollut riittävästi plussalla (+10-30cm) ja sen vuoksi on lieterannat puuttuneet mm. Yyterin Lietteet ovat olleet käytännössä veden alla. Paarnoorin ja Eskon ympäristön hoitoniittyjä on leikattu heinäkuun lopulla ja se on tarjonnut kahlaajille ruokailu- ja levähdyspaikkoja. Myös Paarnoorissa on pieni karjajengi hoitanut rantaniittyä. Parin viikon aikana olen käynyt lähes päivittäin vilkaisemassa parhaita paikkoja. Lintuja on ollut yllättävänkin kivasti, maksimit: liro 120, valkoviklo 45, mustaviklo 7, punajalkaviklo 4, tylli 45, suokukko 220, suosirri 120, kuovisirri 9, pikkusirri 4, lapinsirri 6, tundrakurmita 47 ja kapustarinta 22. Näin hyvää vuotta ei olekkaan näillä paikoilla ollut aikoihin.


Lehmiä laitumella

Paarnoorin lintutornin edustan niitty ja sitä hoitava katras. Alue on vaan aika kookas näin pienelle eläinmäärälle, mutta parempi sekin, kun ei mitään.


Kurki

Lahdenperän niityillä näyttäisi tänä vuonna pesineen kolme kurkiparia, joista yksi pari sai kaksi lentopoikasta ja kaksi paria yhden.


Tundrakurmitsoja

Heinikkoisilla niityillä viihtyi elokuun alkupuolella myös tundrakurmitsoja muiden paikkojen puuttuessa. Kuvan yksilöt taitavat kaikki olla vanhoja lintuja.


Liro


Lirojen määrät ovat vaihdelleet muutamasta yksilöstä pariin yli sadan linnun päiväsummaan. Kuvan lintu lienee vanha.


Suokukko ja nuori sekä vanha liro

Lirojen kanssa on niittyjen yleisimpänä lajina ollut suokukko. Kuvassa vasemmalta: vanha liro, nuori liro ja nuori suokukko.


Kommentoi
11.8.2016 Paarnoori - Esko, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind