Petolintuliikettä, Kyläsaari, Pori, 4.9.2016
Weblokit
Tuttuun tapaan on tullut elo-syyskuun vaihteessa seisoskeltua peltojen reunoissa ja torneissa katsomassa päiväpetolintujen liikehdintää. Petoja alkaa tyypillisesti näkyä elokuun alkupuolella ja parhaat päiväsummat tulee nähtyä syyskuun alkupuolella. Paikallisen oloisista pedoista on vaikea päätellä, ovatko ne muutolla vai eivät. Suohaukatkin matkaavat pitkin peltoaukeita kohti etelää, osa yksilöistä selvästi korkeammalla ja määrätietoisemmin.

Tänään seisoskelin Kyläsaaressa ja liikettä näytti hieman olevan. Päälajeina varpushaukka, tuulihaukka ja sinisuohaukka. Paikallisista, tai ainakin sellaisista tulkituista, enemmistönä sini- ja ruskosuohaukat. Muutoin liikkeellä vain hieman kurkia ja tietenkin paikalliset valkoposkihanhet. Petoja yhteensä 85 yksilöä,
Satakuntalaisittain hyvin.


Kalasääski

Pari kalasääskeä pyöri jokisuistossa ja se reunoilla. Taisivat kaikki olla paikallisia tai lähiseudun pesimäkantaa.


Sinisuohaukka

On se scouppaaminen vaikeaa. Sinisuohaukkoja kierteli ees-taas pitkin peltoja.


Sinisuohaukka

Ja sitten toinen sinisuohaukka, josta melkein yhtä hyvä kuva, kuin edellisestäkin. Aika lailla samannäköinen lintukin.


Mehiläishaukka

Luultavasti tämä sama mehiläishaukka on pyörinyt Teemuluodon ja Ulasoorin välillä parin viime viikon aikana. Ihan varmuutta ei ole, mutta ainakin siivissä olevat laikut ovat hyvin samannäköiset. Lienee paikallista pesimäkantaa. Tosin nyt pitäisi olla mehiläishaukan päämuuttoaika.


Piekana

Muutamia piekanoitakin on ilmaantunut. Ulasoorissa muutama paikallinenkin. Tämä taisi olla muuttava, kun eteni melko määrätietoisesti ja korkealla.


Kommentoi
4.9.2016 Kyläsaari, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind