Saarien komppausta, länsisaaristo, Pori, 12.10.2016
Weblokit
Aamusta vesille ja kiertämään Porin länsisaaristoa Tahkoluodon edustalla. Aloitin Kaijakarista, jonka komppasin sisäosista ja kiersin vielä päälle rantoja myöden. Kaijasta pohjoiseen ja Kupeliin. Näin matalan meriveden vallitessa, on Kupeliin aika hankala rantautua, varsinkin jos on edes hieman maininkia. Kupeli sain ansaitsemansa komppauksen. Päivän viimeinen kohde oli Hylkiriutta. Ensin saaren komppaus, tunnin staijji ja sitten vielä rantoja myöden saaren kierto.

Lintuja aika niukasti, mainittavimmat: jänkäkurppa 2, västäräkki 2, tiltaltti 7, peukaloinen 5, punarista 12, suosirri 3, lapinharakka 2 ja pulmunen 22. Merelle tuli katsottua tarkemmin vain Hylkeellä ja mainittavina haahka 120, sekä mustalintu 160. Saarten pihlajanmarjat lähes syöty, vaikka viikko sitten niitä oli tosi runsaasti - se siitä marjalintutalvesta. Tänään rastaita ja tilhiä vain muutamia.


Kaijakarin keskiosia

Kaijakarin keskiosia. Saari pääosin melko kivikkoinen, kuitenkin hyviä painaumia ja pensaikkoja.


Kaijakarin toimisto

Edustan merialueella tapahtuu kaikenlaista ja joku näyttää perustaneen toimiston Kaijakarin itäkärkeen. Kaijan itäkärjessä käytännössä ainoat pihlajat, joissa marjoja jäljellä.


Kupelin riutta

Kupeli on vielä Kaijakariakin kivikkoisempi. Keskiosissa muutamia rikkaruohistoja ja pari pientä puuta ja pensasta.


Hylkiriutan keskelta kaakkoon

Hylkiriutan korkeimmalta kohdalta kohti kaakkoa. Taustalla Tahkoluodon rakennelmat.


Hylkiriutan itäsärkkä

Hylkiriutan itäsärkän päästä kohti saaren keskustaa. Merivesi n-30cm.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
12.10.2016 länsisaaristo, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind