Vuoden mäherrys, Siipyy, Kristiinankaupunki, 26.10.2016
Weblokit
Busteria trailerilta pudotettaessa, huuteli kaksi varpuspöllöä aamuhämärässä Kiilin liuskan molemmin puolin. Muutama aste pakkasta, pilvistä ja lähes tyyntä. Merivesi edelleen hurjasti miinuksella, -45cm.

Domarin rannassa hyvissä ajoin ennen auringonnousua. Saaren komppaus aloitettiin tuttuun tapaan fladan ympäristöstä, josta pohjoiskärkeen. Kuppi kahvia ja saarta kiertämään. Eteläkannakselta lähti HL:n jaloista talitiaisen kanssa pieni hyönteissyöjä, joka näytti jotenkin hernekertulta ja siksi sen olisi merkannutkin ellei kuvista olisi mitään poikkeavaa näkynyt. Kertun kanssa sählättiin useampi tunti ja löytöpaikka koluttiin useampaankin kertaan, ilman tulosta. Ei siitä sitten mitään järkevää voinut merkitä. Muita havaintoja saarta tutkiessa: idäntiltaltti 1, rautiainen 1, punarinta 7, niittykirvinen 3, tiltaltti 1, valkoposkihanhi 2, peukaloinen 4 ja huuhkaja 1. Kaksi minkkiä kisaili ja viihdytti Pinkkiä eteläkärjessä.

Iltapäivällä poikettiin Storbådanilla Domarin komppauksen välissä. Saari melko hiljainen: pulmunen 12+3 ja varis 2. Merellä vähän alleja, mustalintuja ja lokkeja.


Pinkki ja buster

Kapteeni tarkastaa tilanteen ennen komppaukseen lähtöä.


HL, Pinkki ja pohjoiskärki

Aamun pohjoiskärjen komppausta. Kärki oli hiljainen, niittykirvistä ja idäntiltalttia lukuunottamatta.


Pohjoiskärki ja Skitkobban

Ihan vielä ei Skitkobbanille ollut kuivin jaloin pääsyä, mutta melkein.


Eteläkannaksen itäpuoli

Kovin on paikat oudon näköisiä. Eteläkannaksen itäranta.


Pikkulintu

Talitiaisen kanssa liikkunut, sitä hieman pienempi, pikkulintu. Kovin se näytti nopeasti ja kaukaa nähtynä hernekertulta, jolla näytti olevan vaalea alanokan tyvi(?). Pari huonoa ja kaukaa otettua kuvaa, sekoitti tilanteen. Linnulla selvä siipijuova ja tertiaaleissa valkoiset täplät. Pää sattui vaan pahaksi onneksi olemaan kasvillisuuden takana. Lintu muutaman kerran jotenkin hallussa, mutta ei oikeastaan näkyvillä. Sen jälkeen se meni hukkaan, eikä löytynyt enää uudelleen - harmi! Vapaasti saa arvailla.


Huuhkaja ja merikotka

Länsirannalta lähti huuhkaja, joka siirtyi eteläpuolen karikolle merikotkien ja varisten sätittäväksi.


Storbådan

Iltapäivällä poikettiin Storbådanilla. Ei merisirrejä.Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
26.10.2016 Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind